fbpx
spot_img

Izabrani dobitnici Đurđevdanske nagrade

vencic

Godišnju nagradu grada Kragujevca – Đurđevdansku nagradu za rezultate ostvarene u 2013. godini dobili su: Nenad Živadinović, za oblast novinarstva, protojerej-stavrofor Živomir Žole Milovanović, za oblast humanitarnog rada, Mario Badjuk, za oblast obrazovanja, Udruženje estradnih umetnika i izvođača Šumadije „Kragujevac koncert“, za oblast umetnosti, Slobodan Ćirović, za oblast umetnosti, prof.dr Vladimir Jurišić, za oblast medicine,Borivoje Radić, za oblast kulture, Udruženje „Kragujevac-naš grad“, za oblast kulture.

Pored godišnjih Đurđevdanskih nagrada, Skupština grada dodeljuje i dva posebna priznanja – Zaslužni i Pošasni građanin grada Kragujevca.

Ovogodišnji nosilac zvanja Počasnog građanina grada Kragujevca je dr Igor Polednak, dugogodišnji funkcioner Južnomoravske regije koji svojim nesebičnim zalaganjem i ličnom inicijativom stoji iza brojnih projekata koji su Kragujevac i Šumadija realizovali u partnerstvu sa Južnomoravskom regijom Republike Češke.

Zvanje Zaslužnog građanina grada Kragujevca dodeljeno je profesoru Milanu Đokiću, dugogodišnjem direktoru Prve kragujevačke gimnazije, osnivaču i prvom direktoru Druge kragujevačke gimnazije.

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Bojana Pudar
Bojana Pudar
Bojana Pudar veruje da "osmeh ne košta ništa, a znači mnogo. Ako nekada sretneš osobu koja više nema osmeh, budi velikodušan, pokloni joj svoj. Niko ne oseća takvu potrebu za osmehom, kao oni koji ne mogu da ga poklone drugima".