fbpx
spot_img

Kako se Nikola (19) suočio sa prvim odlaskom na trening

Jedna od stvari zbog koje sam krenuo da treniram jeste da privučem devojkama pažnju mišićima, ali surova realnost je da privlačim pažnju likova koji me pitaju koju “hemiju“ koristim.

Prvi put sam otišao u teretanu sa drugarom koji me je na to nagovorio. Imao  sam 62kg kada sam krenuo, sada imam 83kg.Treniram rekreativno, čisto zbog izgleda. Dosta dugo sam radio na masi, sada polako prelazim na definiciju i održavanje ove kilaže.

Kada sam prvi put ušao u teretanu bio sam sav pogubljen. Nisam znao  gde je svlačionica,  koje sprave čemu služe itd. Vremenom sam se prilagodio. Prvi trening su mi bila ledja. Na lat mašini sam radio, ali posle toga sam pauzirao 5 dana zato što sam imao toliko jaku upalu nadlaktice da nisam mogao da ispravim ruke! Pomislio sam da ih nisam nekim slučajem polomio? Bitna stvar što se ovog sporta tiče je da se sve vežbe rade pravilno makar dizali samo šipku ili najlakšu bučicu u teretani.

Moja omiljena vežba je kosi benč – 28 metoda ponavljanja .Ne volim da radim noge (ne znam ko to još voli?) ali moja motivacija je što se nogu tiče – da ne želim da ih krijem ispod stola ako odem negde. I da izgledam smešno – gornji deo nabildovan, a dole stapići. Ne,ne! I  noge moraju da se rade ma koliko  ja mrzeo te vežbe!Po zavrsetku treninga se osećam neverovatno jako, ali i  vrlo umorno. Jedva čekam da dodjem kući, da jedem i da odmorim .Moj savet za početnike je da se ništa ne dobija preko noći! Telo se menja posle tri nedelje treninga, a mi primećujemo promenu posle dva meseca. Ishrana i odmor su najbitniji! Suplementacija nije potrebna, ja je nikad nisam koristio zato što smatram da je to samo uzimanje novca i stvaranje zavisnosti. Nemojte da dižete preterano velike kilaže može doći do povreda.  Prvo naučite kako pravilno vežbu da uradite.

Foto: Nikola Milovanović
Foto: Nikola Milovanović

Više ovakvih tekstova na:

https://fit365srbijasite.wordpress.com/

Uroš Timić
Uroš Timić
Mlad bibliotekar iz Smedereva koji iza sebe trenutno ima dva romana. Veruje u ideale i veruje da pojedinac može da doprinese zajednici. Prozaista i optimista. Fan je gotičke književnosti. Da nije završio bibliotekrstvo, bavio bi se fitnesom.