fbpx
spot_img

Književna nagrada “Naji Naaman” za 2021. godinu Zorici Tijanić i Snežani Šolkotović

Književna nagrada “Naji Naaman” se dodeljuje od 2002. godine, a međunarodnu fondaciju, u gradu Žunjeu, osnovao je Nadži Naman, libanski pisac, humanista i promoter kulture. 

Nagrađeni radovi će biti objavljeni u Godišnjoj knjizi nagrada, koju će objaviti Fondacija za besplatnu kulturu “Nadži Naman” (Naji Naaman’s Foundation for Gratis Culture), a laureati će dobiti i sertifikate za promovisanje u počasne članove Kuće kulture “Nadži Naman” (Maison Naaman pour la Culture).

 Zorica Tijanić, književnica i novinarka iz Beograda, do sada je objavila preko 15 knjiga. Piše prozu i poeziju, putopise i književnu kritiku. Urednica je regionalnog časopisa za umetnost i kulturu Zvezdani kolodvor, te u uredništvu časopisa Horizont iz Zemuna. Dobitnica je više književnih nagrada. Zastupljena je u više od stotinu zbornika poezije, prevođena na nekoliko stranih jezika, a njena poezija je objavljivana na književnim portalima, u književnim časopisima i novinama. Članica je Društva književnika Vojvodine, Udruženja književnika Srbije i Nezavisnog udruženja novinara Srbije. Živi i radi u Beogradu.

Šolkotović Snežana, profesor razredne nastave iz Korbova. Do sada je objavila pesme i priče za decu i za odrasle u 24 knjige. Njene su knjige objavljivane na engleskom, italijanskom, rusinskom i rumunskom jeziku, kao dvojezične zbirke. Prevođena je na bugarski, engleski, arapski i makedonski jezik. Neni su radovi zastupljeni u mnogobrojnim antologijama, zbornicima i časopisima. Osvojila je prestižne nagrade na domaćim i međunarodnim konkursima.   

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.