fbpx
spot_img

Književno veče u Osnovnoj školi „21.oktobar“ iz Kragujevca

 

U Osnovnoj školi „21.oktobar“ iz Kragujevca postala  je tradicija da se uvek 19.oktobra održi književno veče na kome svoja umeća ispolje učenici naše škole i škole gostiju. Veče je počelo dodelom nagrada, od strane direktora škole Zorana Ranitovića, najuspešnijim učenicima koji su osvojili učešćem na literarnom i likovnom konkursu povodom Dana škole.

Tema ovogodišnje književne večeri je bila „Život nije na jednom mestu“. Učenici naše škole su želeli da istaknu da uprkos svim nedaćama život ide dalje i da svaka nova generacija slavi ljubav i život na sebi svojstven način. Prvi deo književne večeri bio je posvećen velikom pesniku, Kragujevčaninu, Slobodanu Pavićeviću. Pavićević je jako voleo i dobro poznavao Kragujevac, temi kragujevačkog oktobra posvetio je 4 knjige pesama a obzirom da se ubrzo navršava 2 godine od njegove smrti ovo je bio jedan od načina da se podsetimo njegovog stvaralaštva.

Drugi deo večeri bio je posvećen ljubavnoj poeziji Aleksandra Puškina i taj deo je urađen u saradnji sa učenicima iz OŠ „Moma Stanojlović“. Na samom kraju predstavili su se i gosti iz Rusije odlomcima iz Puškinovih bajki i gosti iz Makedonije koji su govorili poemu „Tga za jug“.

Drugi deo večeri bio je posvećen ljubavnoj poeziji Aleksandra Puškina i taj deo je urađen u saradnji sa učenicima iz OŠ“Moma Stanojlović“. Na samom kraju predstavili su se i gosti iz Rusije odlomcima iz Puškinovih bajki i gosti iz Makedonije koji su govorili poemu „Tga za jug“.

 

 

 

Jovanka Ignjatović
Jovanka Ignjatović
Jovanka Ignjatović voli svakoga dana da nauči nešto novo. Svaki dan za nju predstavlja novi izazov. U izazovima vidi mogućnost da bude bolja.
WordPress PopUp Plugin