fbpx
spot_img

Konkurs za najuspešnije dobre prakse držanja nastave

Nastavnici koji predaju učenicima uzrasta od 11 do 16 godina i koji smatraju da njihov način rada može poslužiti kao primer dobre prakse, mogu da konkurišu u projektu MARCH (MAking science Real in sCHools). Ovaj projekat, koji je finansiran od strane Evropske komisije u okviru Life Long Learning programa okupio je mrežu od 9 institucija (The British Council, British Science Association, Forum Democrit, Jungvornweg, Science on Society, Education Development Centre, Ciencia Viva, Centre for Science and Art Promotion, Greek Ministry of Education) iz 7 Evropskih zemalja (Velika Britanija, Grčka, Nemačka, Srbija, Litvanija, Bugarska i Portugalija). Oni trgaju za najuspešnijim dobrim praksama držanja nastave.

march

Ciljevi projekta su uvođenje metoda za pospešivanje funkcionalnog učenja, interaktivna nastava i aktivno uključivanje učenika u razvoj procesa učenja, popularuzacija nauke, aktivan upliv nauke u nastavu i pravljenje funkcionalne veze između onoga što se uči i primene.

Nastavnici koji imaju dobar primer aktivnog uključivanja učenika u razvoj procesa učenja, ili dobro prihvaćen metodološki pristup, ili razvijeno – implementirano učilo koje koriste u nastavi, ili imaju ideju za šire uključivanje nauke u škole, mogu da se prijave na ovaj konkurs do 15. februara 2015. godine.

Najbolji metodološki pristupi će biti nagrađeni odlaskom na međunarodnu SWAT MARCH{/l} radionicu na kojoj će imati priliku da se takmiče u konkurenciji za najbolje Evropske projekte iz oblasti interaktivne nastave i tako dobiju šansu da upravo njihov pristup bude uveden u proces implementacije u školske programe na nivou Evrope.

Poziv za učešće preuzmite OVDE  Konkurs-za-nastavnike-MARCH-local_workshop

Više informacija pronađite na adresi http: / /sciencemarch.eu/index.php/sr/

Prijavni formular preuzmite OVDE MARCH-prijavni-formular

Izvor: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Jovanka Ignjatović
Jovanka Ignjatović voli svakoga dana da nauči nešto novo. Svaki dan za nju predstavlja novi izazov. U izazovima vidi mogućnost da bude bolja.