fbpx
spot_img

Košarka: Završena Letnja basket liga u Valjevu

U petak 29. jula na ,,Studentu“ stavljena je tačka na još jedno izdanje tradicionalne Letnje basket lige. Takmičenje je trajalo dan duže od predviđenog, zbog loših vremenskih uslova, a ukupno je na turniru u Valjevu učestovalo čak pedeset ekipa. Pretežno su to bila deca, koja treniraju u valjevskim klubovima. U glavnom (seniorskom) delu turnira učešće je uzelo 15 ekipa, koje su bile svrstane u četiri grupe od kojih je jedna brojila tri, a tri četiri ekipe. Igralo se svako sa svakim, a dve prvoplasirane ekipe iz grupe su nastavile takmičenje u drugoj fazi. U drugoj fazi osam ekipa je bilo podeljeno u dve grupe od po četiri ekipe. I tokom druge faze takmičenja igralo se svako sa svakim, a prvoplasirani tim iz obe grupe je izborio plasman u polufinale, dok su ekipe koje su osvojile drugo i treće mesto igrale baraž za polufinale. 

Ekipa Restorana ,,Hemingvej“ je apsolutno i potpuno zasluženo stigla do titule u Valjevu. Damjan Stojkanović, Nikola Filipović, Filip Simić i Srđan Ćubela su potpuno dominatno osvojili takmičenje u Valjevu. Tokom takmičenja Damjan i družina su pokazali sjajnu košarku, i mora se priznati da su i pre početka takmičenja bili glavni favoriti za najviše postolje. Restoran ,,Hemingvej“ je zabeležio devet pobeda na turniru iz isto toliko odigranih mečeva, i na taj način je samo dokazao svoju superiornost. Na svakoj utakmici su držali kontrolu u svojim rukama, diktirali ritam, a ogromno iskustvo koje poseduju  Damjan Stojkanović (igrao u Partizanu i za nekoliko klubova u Bosni), Nikola Filipović (nastupao za Jagodinu u KLS) i Filip Simić (igrao u Slovačkoj) je bilo presudno i veoma značajno u utakmicama za plasman. I tokom finala na terenu je postojala jedna ekipa i sa dve ubedljive pobede (19:11, 18:15), Restoran ,,Hemingvej“ je stigao do titule i nagrade od 60.000 dinara. U meču za treće mesto Pekara ,,Nana“ je savladala Divčibarski zamak, ali poražena ekipa je bila oslabljena neigranjem mladog i perspektivnog centra Nikole Davidovića pred kojim je lepa karijera.

Put Restorana ,,Hemingvej“ do titule

Prva faza:

Fashion Sky 22:10

Gradski taksi 19:10

RPC 21:11

Druga faza:

Kafe ,,Stanlio i Olio“ 15:9

Blok MB 17:13

RPC 22:8

Polufinale:

Pekara ,,Nana“ 21:11

Finale:

Bašta Kafe 19:10 i 18:15

Pored turnira u Valjevu, Damjan Stojkanović, Nikola Filipović i Filip Simić osvojili su turnir u basketu u Novoj Varoši. Jedina promena u njihovoj ekipi je bio Vladimir Bulatović, koji je igrao umesto Srđana Ćubele. Njihova ekipa se zvala ,,Gangsteri“, a ovog puta su osvojili nagradu od 80.000 dinara i četiri mobilna telefona.

Foto: Dragan Krunić
Foto: Dragan Krunić
Prethodni tekst
Sledeći tekst
Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...