fbpx
spot_img

Košarka:FMP prvi u KLS

Košarkaši FMP su zasada vodeća ekipa košarkaške lige Srbije, pošto posle sedam odigranih kola imaju isto toliko pobeda. Igračima FMP za vratom dišu košarkaši Borca i Smedereva koji imaju samo jedan poraz. Na četvrtoj poziciji se nalazi Konstantin iz Niša sa pet pobeda. Dalje sledi velika grupa timova sa po tri pobede, koju čine Vršac, Napredak, OKK Beograd, Beovuk, Sloga i Vojvodina. Mladost, Tamiš i Spartak su grupa timova koji imaju po dve pobede, dok se na poslednjem mestu nalazi Jagodina sa samo jednim trijumfom.
U osmom kolu će se sastati Beovuk-Smederevo,Mladost-Vršac, Tamiš-Jagodina, OKK Beograd-Konstantin, Napredak-Borac, FMP-Spartak i Vojvodina-Sloga.
Trenutno prvi strelac lige je Smiljanić Ivan sa 143 poena, na drugom mestu sa samo tri poena manje je Andrija Bojić. Najbolji asistent lige je Vuk Malidzan sa 60 asistencija, dok je najbolji skakač Andrija Bojić sa 67 skokova.

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...