fbpx
spot_img

Kraljevski par i Lajflajn Njujork domaćini godišnjem dobrotvornom ručku u fondaciji Liderkranc

Njujork, 18. oktobar 2018 – Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina zajedno sa humanitarnom organizacijom Lajflajn Njujork, bili su domaćini 8. godišnjem dobrotvornom ručku u fondaciji Liderkranc u Njujorku, sa ciljem prikuplanja sredstava za medicinsku opremu za dečije bolnice u Srbiji. Počasni gost bila je dr Bojana Janković Vederli, član upravnog odbora Lajflajn Njujork, srpski lekar koja nije zaboravila svoju otadžbinu i koja pomaže Srbiji zajedno sa Nj.K.V. Princezom Katarinom. Njihovim Kraljevskim Visočanstvima pridružili su se Nj.K.V. Princ Dimitrije od Jugoslavije, Princ Dušan i Princeza Valerija od Jugoslavije, a događaju je prisustvovao i Njegovo Preosveštenstvo gospodin Irinej, Episkop istočnoamerički Srpske Pravoslavne Crkve.

Gostima na ručku prvo se obratio Nj.K.V Prestolonaslednik Aleksandar, a potom je Nj.K.V. Princeza Katarina zahvalila svom suprugu i svima koji su bili uključeni u rad Fondacije Lajflajn:

„Moji humanitarni napori za Srbiju počeli su pre 25 godina obezbeđivanjem medicinske opreme za Univerzitetsku dečiju bolnicu u Beogradu. Deca, njihovo zdravlje i njihovo blagostanje su u samom srcu svih mojih humanitarnih aktivnosti, kao i aktivnosti moje Fondacije u Beogradu i svih humanitarnih organizacija Lajflajn, čiji sam pokrovitelj. Situacija u dečjim bolnicama u Srbiji je voeoma teška i njima mora da se obezbedi odgovarajuća oprema, mnogo bolja nego što su imale do sada, kako bi naši lekari i medicinske sestre pružili adekvatnu negu našoj bolesnoj deci. Naša deca, naši ljudi i naši herojski lekari i medicinske sestre čekaju da im pomognemo i ja sam veoma zahvalna svima vama koji ste danas došli da pomognete“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Predmete za dobrotvornu aukciju donirali su jedan od najboljih svetskih tenisera Novak Đoković, vaterpolo reprezentacija Srbije, kao i jedan od najpoznatijih modnih i umetničkih dizajnera u Srbiji – Maruška. Operski pevač Dimitrije Lazić i pijanista Đorđe Nešić izveli su izuzetan muzički program, a gosti su bili u prilici da se osveže vinima Zvonka Bogdana iz Srbije.

Godišnjem dobrotvornom ručku prisustvovali su mnogi važni gosti, između ostalih Džeri Hol, poznata američka manekenka i glumica, Majkl Vederli, američki glumac, producent i reditelj, kao i članovi odbora Lajflajna Njujork: g-din Dejvid Hričak, predsednik, g-đa Suzan Gatfrojnd, potpredsednica, g-đa Čeri Kaufman, potpredsednica, g-din Slobodan Bekvalac, g-đa Dragana Đuknić, g-din Kajl Vul, g-đa Bojana Janković Vederli i g-din Piter Picino.

Lajflajn Njujork je odao priznanje doktorki Bojani Janković Vederli, koja je rođena u Srbiji i emigrirala u Kanadu sa trinaest godina. Po završetku medicinske škole, preselila se u Sjedinjene Države, gde je završila staž i izgradila uspešnu karijeru. Stalno se trudi da pomogne Srbiji zajedno sa svojim poznatim suprugom Majklom Vederlijem.

Humanitarna organizacija Lajflajn Njujork blisko sarađuje sa Fondacijom Nj.K.V. Princeze Katarine u Beogradu kako bi pružili preko potrebnu humanitarnu pomoć građanima Srbije bez obzira na versko ili etničko poreklo, sa težištem na pomoć fizički i mentalno hendikepiranoj deci, deci bez roditeljskog staranja i radu sa zdravstvenim ustanovama na poboljšanju zdravstvene zaštite u celoj zemlji.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.