fbpx

Međunarodni dan knjige: NDF donirala 550 knjiga školi iz Valjeva

Novak Đoković Fondacija, donirala je Osnovnoj školi “Vladika Nikolaj Velimirović” iz Valjeva 550 knjiga, povodom Međunarodnog dana knjige.

Novak Đoković fondacija obeležila je, drugu godinu zaredom, Međunarodni dan knjige sa ciljem da školske biblioteke u Srbiji budu ispunjene što raznovrsnijim sadržajem.

Ove godine Fondacija je uručila 550 knjiga Osnovnoj školi „Vladika Nikolaj Velimirović“ u Valjevu,koja je pretrpela veliku štetu u prošlogodišnjim majskim poplavama, usled čega je i izgubila veliki broj naslova i literature iz prostorija biblioteke.

Danas su police ispunjene divnim knjigama kao što su „Čarobnjak iz Oza“, „Alisa u zemlji  čuda“, „Pet prijatelja“ i mnogim drugim savremenim štivima.

Ljubav prema knjigama je jedna od najvažnijih stvari koje možete da podstaknete kod deteta.Čitanje je od vitalnog značaja za svakog od nas, jer utiče na razvoj inteligencije, kako emotivne tako i opšte, na obrazovanost, podstiče maštu. Misija naše fondacije jeste razvoj dece, rani i kasniji, što podrazumeva i dostupnost knjiga koje ovaj proces čine lakšim. Verujemo da današnja deca čitaju štivo koje je drugačije nego pre 20 godina i trudili smo se da odabrani naslovi budu aktuelni i zanimljivi njima danas, izjavila je Maja Jovanović, projektna menadžerka Fondacije.

Foto: novakdjokovicfoundation.org
Foto: novakdjokovicfoundation.org

Značaj ove akcije su, kao i prošle godine, prepoznali naši prijatelji iz Kreativnog centra, JRJ-a i Evro-Guinti-ja i pomogli nam da obezbedimo ovako veliki broj knjiga đacima u Valjevu.

Osnovna škola „Nikolaj Velimirović“ broji 670 đaka, koji su se izuzetno obradovali našem poklonu.

Za školu od 650 đaka ovo je veoma značajna donacija. Do sada smo raspolagali skromnim sredstvima kojima smo kupovali prvenstveno lektiru, a kako postoji interesovanje za vanlektirna dela, ovo što će biti od sada u ponudi obradovaće sve učenike. U njihovo ime zahvaljujemo se Fondaciji Novak Đoković, izjavio je direktor škole Predrag Gojković.

Verujemo da će deca uživati u savremenim naslovima i da ćemo uspeti da vratimo stari sjaj biblioteka širom Srbije.

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.