fbpx

Metalac u Kini

Košarkaši Metalca nalaze se u Kini od 18. jula, pošto su odlučili da prihvate poziv i odigraju pet utakmica sa selekcijom grada Jiangšua, koju čine igrači iz tri kluba. Mečevi se igraju u nekoliko gradova tri kineske provincije, a valjevski sastav je do sada upisao tri pobede (88:82, 93:76 i 88:63).

Samo dva igrača iz prošle sezone nalaze se u Kini, a to su kapiten Đukan Đukanović i Aleksandar Vasić. U sastavu Metalca nalazi se i nekoliko igrača koji su na probi, a turneja u Kini verovatno predstavlja konačnu odluku da li će neko od igrača koji su otišli preko Istanbula za Šangaj u narednoj sezoni nositi dres Metalca. Pored Vasića i Đukanovića put Kine otišli su i Nikola Davidović iz Valjeva, Turbić iz Bačke Palanke, Stamenić i Đekić iz Kraljeva, Čolović iz Batočine koji već nekoliko meseci trenira u Valjevu, tu je i iskusni Bojan Krstović, Grk Konstantinos Stratakis, Dragomir Marojević, ali i iskusni Slavko Vraneš koji je sa Partizanom igrao Evroligu. U Kinu nije otputovao Josip Mikulić zbog problema sa vizom. 

 

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...