fbpx
spot_img

Mia Ristić posle osvajanja titule: Rekla sam sebi, ovo ideš da osvojiš

Dok se u Njujork dešava epicentar teniskih dešavanja, sa druge strane okeana, u Evropi, desilo se nešto bitno za srpski tenis. Mia Ristić, 17-godišnjakinja iz Bora, osvojila je najveći pehar za sada u karijeri. Bila je najbolja na čelendžeru u Češkoj, i sada je 236. teniserka sveta.

Mia Ristić ima samo 17 godina, ali u karijeri je već zabeležila nekoliko značajnih rezultata. Postala je šampionka Evrope za devojčice do 16 godina, a već je osvojila i nekoliko profi turnira.

U vikendu za nama podigla je najveći pehar u karijeri, bila je najbolja u Češkoj, na turniru čiji je nagradni fond 60.000 dolara.

Iako je žurila na naredni turnir, Mia je kratko odgovorila na pitanja za Sportal posle najvećeg uspeha u karijeri.

– Jako sam zadovoljna kako sam odigrala ceo turnir u Češkoj i što sam iz kvalifikacija stigla do titule – rekla je na početku razgovora za Sportal mlada Ristićeva. 

Ispričala nam je i zanimljivu priču, kako je nakon poraza u Vrnjačkoj banji, otišla u Prerovo rešena da osvoji titulu.

– Posle polufinalnog meča u Vrnjačkoj banji sa čuvenom Polonom Hercog, moram priznati da su mi mečevi sa turnira u Češkoj bili puno lakši što se i vidi po ubedljivim rezultatima. Najteži meč je bio polufinalni, protiv iskusne Rumunke Mitu, nekadašnje 68. igračica sveta. Inače, kada sam pošla na ovaj turnir posle gubitka u tri seta u Vrnjačkoj Banji (u prvom setu sam vodila 4:0 i 40:15) rekla sam sebi: „Mia, ideš da osvojiš ovaj turnir!“ Motiv više mi je bila i činjenica da sam prošle godine u Prerovu na istim terenima postala evropska šampionka. 

Nijedan razgovor sa Ristićevom ne može da prođe bez spominjanja škole.

– Samo da naglasim, 1. septembra krećem redovno u treći razred gimnazije i cilj mi je da budem vukovac, jer sam i prvu i drugu godinu završila sa svim peticama.

Nakon što nam je kazala školske, otkrila nam je i teniske ciljeve za ovu godinu:

– Da osvojim što više poena kako bih obezbedila kvalifikacije za grend slem za iduću godinu. Neizmerno se radujem ponovnom Bili Džin King kupu u novembru, protiv Rumunije u Kraljevu. Jedva čekam da se reprezentacija ponovo  okupi. Takođe, volela bih da usavršim sve udarce jer uvek može brže, jače, bolje. Unapredila bih i izlazak na mrežu, onako, baš kao Đoković. 

Za kraj imala je i malu molbu.

– Znam da ste sada u Njujorku, pa bih vas zamolila da pozdravite mog idola, Novaka i želela bih da ga pitate da li je konačno čuo za mene.  Pozdravite ga puno od mene. 

Nismo izdržali, pa smo joj rekli da je „kraljica“ jer nas je nasmejala detinje iskrenim odgovorom za Novaka. Na tu konstataciju, dobili smo još jedan neočekivan odgovor za kraj:

– Odmalena me svi tako zovu, slobodno i to stavite, Mia Ristić, kraljica.

Mia, mi ti želimo kraljevsku karijeru, ništa manje ne zaslužuješ.

Izvor: sportal.blic.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.