fbpx
spot_img

Milan Pajević: Starije je jutro od večeri

Starije je jutro od večeri. Većinu meča sam prestojao. Izdao ga prvi servis, nije mu išlo, a Rodžer kao u najboljim danima.
Pogledam jutros, SVI PARAMETRI IGRE NA STRANI RODŽERA.
Neverovatan meč. Po monogo čemu. Analiziraće se tek.
Novak bez emocija. Reklo bi se bez snage. Bez ideje.
Federer standardno dobar. Sa Neverovatnim servisom. 2,5 puta više asova od Novaka.
Novakovih 3 tie brejka. Spašene meč lopte u neverovatnom gemu u kome je Federer vodio sa 40:0.
Poslednji poen kojim je sudija odložio Noletovu pobedu. Pobeda bez Novakove euforične reakcije.
Federer koji priznaje da ga je Novak pobedio,( sa saznanjem da ga i nije nadigrao).
Novak veliki u svojoj neverovatnoj pobedi u kojoj nije poniizo protivnika, mada ga je u svojoj reči, verovatno naježio onim – „Kako reče Rodžer, poruka je mladima da igraju ovako i u 37 godina, e pa ja tu sebe i vidim!“
Rekao bih, Federer je bio odlično pripremljen, u svemu, izuzev da nije računao na slovenski mentalitet koji nosi onu dozu iracionalnosti, koja od nemogućeg, pravi MOGUĆE!
I zato se slažem sa konstatacijom svog kuma Borisa koji kaže- pa šta ako je Rodžer bio bolji, NOVAK JE POŠTENO POBEDIO!

Fotografija: Profimedia
Milan Pajević
Milan Pajević
Rođen 1952. godine, u Užicu, u porodici prosvetnih radnika koji su u to vreme službovali u Bosanskoj Vozući. Obično kaže da je prohodao (detinjstvo i niže razrede završio) u Virovu, osnovnu u Arilju, gimnaziju društvenog smera u Požegi, i kada su svi očekivali da će kao pisac “Najlepše pesme Radio Beograda 1970.” da krene na neki od društvenih fakulteta, položio je prijemni ispit na Mašinskom, upisao ga i završio. Napisao je knjigu “PITAO BIH” koja je objaljena na ruskom i srpskom jeziku, epistolarni roman "PLANINA KOJA ME JE VOLELA bostonske i druge priče" (Prometej 2018, 2019), a početkom 2020. izašla je knjiga "ČUDNOVATA PLATNA (ne) ispričane priče" (Prometej). Knjiga "PLANINA KOJA ME JE VOLELA bostonske i druge priče" je početkom 2021. izašla na engleskom jeziku "THE MOUNTAIN THAT LOVED ME boston and other stories" u prevodu SlaviceTomaš. Objavljivao na ruskom, ukrajinskom, engleskom i švedskom, a većina eseja napisanih u poslednje vreme nalazi se na portalu “Naš Nedeljnik”. Pokušava da dokaže da se kulturom i umetnošću može spasti svet. Oženjen je, otac četvoro dece, i deda istom broju unuka.