fbpx
spot_img

MILI DUELI: Pročitajte pravila Drugog kruga!

Dragi naši, tačno prije 18 dana otpočela je četvrta sezona najpopularnijeg online takmičenja pjesnika u regionu – MILI DUELI 4. Da se podsjetimo, skoro 400 autora se prijavilo na ovo sada već popularno druženje za sve autore koji svoja djela dijele, između ostalog, preko društvenih mreža.MILI DUELI 4 LOGO

U prvom krugu autori su bili podijeljeni u 18 grupa (svaki dan – nova grupa) od po 5 učesnika, da bi plasman u sljedeći krug ostvarili oni autori koji su bili prvoplasirani i drugoplasirani. Tako smo ukupno dobili 36 autora.  Organizator je imao pravo na 10 džokera, do sada je iskoristio 5, a preostalih 5 je sakrio (imena autora ćete moći vidjeti sutra). Tu je svakako i petočlani žiri koji je će također sutra javno saopćiti da li želi nekoga da spasi ili ne, te navesti ime i obrazloženje.

DRUGI KRUG

U drugom krugu Milih Duela najavljujemo sljedeća pravila:

Pravila učešća

1. U ovom krugu se nalazi ukupno 50 učesnika.
2. Učesnici su podijeljeni u 10 grupa, s tim da svaka grupa broji po 5 učesnika.
3. Izbor učesnika jedne grupe je izvršen na osnovu glasova iz Prvog kruga.
4. Svaka grupa (1-10) označava jedan duel.
5. Duel traje 24 sata od trenutka njegove publikacije. Nakon toga se sabiraju glasovi online čitalaca, Velikog žirija i Gostujućeg člana žirija.

DRUGI KRUG TRAJE 10 DANA. POČINJE 1. 8. 2015. GODINE, A ZAVRŠAVA 11. 8. 2015. GODINE

Pravila glasanja

1. Online čitaoci glasaju isključivo u ANKETI koja se nalazi ispod pjesama.
2. U jednom duelu, od ukupno 5 učesnika, Vi SVOJ GLAS možete dati jednom učesniku, ili dva, tri ili četiri učesnika u zavisnosti od toga koliko Vam se pjesama svidi. To također znači da jednom autoru/pjesmi možete dati isključivo JEDAN GLAS sa jedne IP adrese!
3. Predsjednica Velikog žirija za ovu sezonu, D. Đokić, daje 50 glasova za prvoplasiranu i 25 glasova za drugoplasiranu pjesmu po njenom objektivnom mišljenju.
4. Ostali članovi Velikog žirija (Z. Odorčić, S. Golubović, E. Hotić, A. Turukalo) daju 20 glasova za prvoplasiranu i 10 glasova za drugoplasiranu pjesmu po njihovom objektivnom mišljenju.
5. Članice žirija, E. Hotić i A. Turukalo neće žirirati tokom cijeloga kruga. Naime, E. Hotić će žiriati u prvih 5 duela, a A. Turukalo u posljednjih 5 duela. Razlog iste odluke je pojava Gostujućeg člana žirija samo u Drugom krugu.

6. U ovom krugu se uključuje i Gostujući član žirija koji samo jednom autoru (koji po njegovoj objektivnoj procjeni to zaslužuje) donosi 10 glasova.

Šematski, to izgleda ovako:

PRAVILA DRUGOG KRUGA 2

 

Nermin Delić
Nermin Delić
Pisac iz Jajca, idejni tvorac online balkanskog kontesta Mili Dueli, student medicine.