fbpx
spot_img

Miloš Ignjatović „Duhom, telom i fotoaparatom”

Mislim da je prvi pravi uspeh postigao Zoran Simović postavši 1978. godine seniorski prvak Jugoslavije u lakoj kategoriji. Za njim slede sa srebrnom medaljom Dragan Krčmar u juniorskoj teškoj kategoriji. Veliki je uspeh ulazak ekipe u Prvu ligu 1982. godine, na najvećem saveznom turniru održanom na našim prostorima u Mariboru, uz učešće dvadeset ekipa, sledi zatim drugo mesto u Prvoj ligi 1996. godine u skraćenoj Jugoslaviji. Pet medalja na Svetskom Kupu u Budimšti…1996. godine. Povodom 28 godina kluba održan je veliki turnir i izložba fotografija „Duhom, telom i fotoaparatom” o istorijatu Karate kluba Radnički i prva izložba sportske fotografije u Kragujevcu, Jugoslaviji i Evropi, posvećena sportskom karateu majstora fotografije i karatea Miloša Ignjatovića. Na otvaranju izložbe bila je reprezentacija Jugoslavije, nekoliko najboljih klubova Jugoslavije i celokupno rukovodstvo Karate saveza Jugoslavije koji su bili i učesnici turnira.

Najsjajnija odličja našeg grada su dve bronzane medalje sa Svetskog prvenstva u San Sitiju u Južnoj Africi koje su nam donela naša pojačanja Slavenko Bajić i Rifat Mujanović i zlatna medalja Slavenka sa Evropskog prvenstva u Beogradu 1998. godine.

 

Miloš Ignjatović
Miloš Ignjatović
Priređivač Šumadijskog ateljea. Fotoreporter ,,Blica'', ,,LID-'a'', ,,Sportskog žurnala'', ,,Svetlosti'', ,,KG novina'', ,,Politike''.