fbpx
spot_img

НАЈАВА КОНЦЕРТА ЈЕЛЕНЕ РАДОИЧИЋ

 

 У Свечаној сали Музичке школе „Милоје Милојевић“ у петак 3. фебруара  у 19 сати по први пут ове године солистичким концертом представиће се клавирсткиња Јелена Радоичић. Позната по снажним аудио нарације и таласима прецизних нота, Јелена ће се преставити извођењем композиција: В. А. Моцарта и Ф.Ф Шопена.

На програму су:

-Etida Op. 10 c- mol

-Sonata kv 331

-Nokturne – cis mol Op. post

-Poloneza A –dur Op. 40 Nr. 1

-Nokturne –Des –dur Op. 27 Nr. 2 

Јелена је од 2012. године одржала у Крагујевцу пет солистичка концерта и пет концерата у клавирском дуо са клавиристкињама: Маријом Глувком Меденицом, Александром Ћировић и Аном Стојановић. 

 Јелена Радоичић је дипломирала клавир на Факултету у Приштини у класи професора Дуње Кошанин. У току и после завршених студија успешно је као клавирски сарадник сарађивала са ученицима и студентима: певања, трубе, виолине, кларинета, као и са професорима Олгом Корољаковом, Изудином Чаварковићем, Владимиром Полкарповом, Војиславомм Спасићем, Јасном Шеоновићем, Љиљаном Ранковићем.  Тренутно је наставник стручног предмета „Комплементарни клавир” на Факултету уметности у Косовској Митровици и ангажована на реализацији својих соло пројеката.

Miloš Ignjatović
Miloš Ignjatović
Priređivač Šumadijskog ateljea. Fotoreporter ,,Blica'', ,,LID-'a'', ,,Sportskog žurnala'', ,,Svetlosti'', ,,KG novina'', ,,Politike''.