fbpx

NDF gradi teniski teren za decu u Priboju

Foto: novakdjokovicfoundation.org
Foto: novakdjokovicfoundation.org

Potpisan je ugovor sa opštinom Priboj za izgradnju otvorenog teniskog terena u narednih mesec dana. Donacija NDF koja pokriva celokupnu vrednost projekta iznosti 25.000€.

Fondacija Novak Đoković potpisala je sa Opštinom Priboj Ugovor o izgradnji otvorenog teniskog terena na teritoriji ove opštine ukupne vrednosti 25.000,00 evra.

Početak radova očekuje se narednih dana, a teren, koji bi prema planu trebalo da bude izgrađen u narednih mesec dana, zauzimaće prostor od 668 kvadratnih metara.

“Ideju da baš u Priboju izgradimo teniski teren dobili smo nakon teksta iz kojeg smo saznali da je u Priboju održan prvi teniski turnir u Srbiji 1890. godine, samo tri godine nakon što je održan u Londonu, a 12 godina pre nego što je počeo da se igra u Beogradu. Naša želja je bila da grad u kojem je tenis zapravo počeo u Srbiji dobije pravi teren i tako nastavi da popularizuje ovaj sport i omogući deci iz Priboja da treniraju”, izjavila je Gorana Džudža Jakovljević, projekt menadžer Fondacije, prilikom potpisivanja ugovora sa Miroslavom Bukvićem, pomoćnikom predsednika opštine za sport.

Fondacija se ovim ugovorom obavezala da finansira izvođenja radova na izgradnji terena, nabavku materijala kao i opremanje terena, dok je obaveza Opštine Priboj da obezbedi sva potrebna administrativna dokumenta, nadzor i nadgledanje izvršenja radova.

Na terenu će biti postavljen tenisit, vrsta šljake. Takođe, biće ugrađena ograda, teren će imati svu potrebnu opremu (stubove, mrežu, linije, mrežu za prevlačenje, četku za linije, lopate, kolica, klupe za igrače, sudijsku stolicu itd.) kao i rasvetu i ugrađen mehanizam za prskanje/osvežavanje terena.

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.