fbpx
spot_img

Nova priznanja studentima FON-a

Studenti Fakulteta organizacionih nauka pokazali su najbolje poznavanje marketinga ove nedelje na regionalnom takmičenju u Rumuniji. Članovi su Kejs stadi kluba fakulteta, koji godinama uspešno priprema akademce za prestižna svetska takmičenja. Zahvaljujući njihovim uspesima i Beograd je već sedam godina domaćin jednog od najvažnijih svetskih studentskih prvenstava u rešavanju poslovnih problema.

 

Uspeh studenata FON na regionalnom takmičenju u Rumuniji

Foto: FON

Kao pobednički tim Centralne i Istočne Evrope Nataša, Rastko i Marko u aprilu odlaze u London na svetsko takmičenje, gde bi trebalo da odbrane prošlogodišnju titulu prvaka.

 

„Moram priznati da je osećaj mnogo dobar. Konkretno moja uloga u timu bila je da osmislim kreativnu komunikacionu kampanju za Kokolino brend omekšivača za odeću“, kaže Nataša Vladisavljević, studentkinja četvrte godine FON-a.

 

Rastko Damnjanović, takođe student FON-a, napominje da je njegova uloga u timu bila da se donese strateški pravac u kome će se kretati naša cela komunikacija i cela kampanja, kao i da se to primeni na nivou proizvoda i na nivou distributivnih kanala.

 

Pored njihovog, postoje još četiri takmičarska tima. Spremaju se za prvenstva u Monrealu, Kopenhagenu, Budimpšeti i Beogradu.

 

„Kada generišemo rešenje bitno je da imamo input iz različitih oblasti. Ja sam zadužen za numeriku i finansijski deo da se izračunaju efekti tog nekog rešanja koje mi predlažemo“, kaže Luka Delić, student treće godine FON-a .

 

Nina Đećić kaže da rade svaki drugi dan po deset sati dnevno. „Tako da smatramo da ćemo samo tim intenzivnim radom u stvari i moći da se postigne cilj koji imamo“, dodaje ona.

 

„Sinergija studenata menadžmenta i informacionih tehnologija, s obzirom da uvek radimo na tom miksu drugih prespektiva pokazalo se da je to jako uspešno u poređenju sa drugim timovima, i da umemo da odgovorimo strateški na zahteve žirija“, kaže mentor Vesna Damnjanović.

 

Osim velikog teorijskog i praktičnog znanja, studenti poseduju i potrebno samopouzdanje.

 

„Nadam se da ćemo pobediti“, kaže Delić.

Izvor: rts.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.