fbpx
spot_img

Novak Đoković Fondacija donira tablet uređaje dečijim ustanovama širom Srbije

Novak Đoković Fondacija, sa svojim partnerima Generali Osiguranjem Srbija i njihovom globalnom fondacijom The Human Safety Net, doniraće različitim obrazovnim ustanovama u Srbiji tablet uređaje sa ciljem da se deci omogući da, uz vođenje odrasle osobe, prate obrazovne sadržaje otkrivajući digitalni svet.

Donacija podrazumeva raspodelu ukupno 42 tableta sledećim ustanovama:

– PU „Pčelica”, Sremska Mitrovica,
– PU „Užice”,
– PU „Kolibri”, Bač,
– PU „Vračar”, Beograd,
– PU „Galeb”, Petrovac na Mlavi,
– PU „Radost”, Čajetina,
– PU „Maslačak”, Sjenica,
– Udruženje „Otvoreno srce”,
– Centar za integraciju mladih, Beograd,
– Udruženje roditelja dece obolele od malignih i drugih retkih bolesti „Zvončica”, Beograd.

Upravo je „Zvončica” ustanova koja je prva dobila svoje tablet uređaje. Ispred Novak Đoković Fondacije prisutna je bila Smiljana Grujić koja koordinira programima koje Fondacija implementira, dok je u ime Generali Osiguranja tablete uručila Nataša Đurđević, direktorka direktive za korporativne komunikacije i programa The Human Safety Net u Srbiji. Tableti predstavljaju jedinstveno sredstvo za učenje i biće od velike koristi deci i odraslima u njihovom okruženju, o  čemu nam je pričala i gospođa Đurđević:

„Drago mi je što smo sa Novak Đoković Fondacijom i našim The Human Safety Net programom u mogućnosti da udruženju „Zvončica” poklonimo tablete koji će deci omogućiti da se zabaveprate online nastavu i da vreme koje provode u bolnici na lečenju učine kvalitetnijim i svrsishodnijim. Takođe mi je drago što naša inicijativa u okviru programa Podrška, NE perfekcija” izlazi iz okvira koji smo postavili samim programom, te nam omogućava da pomoć pružimo i drugim roditeljima/starateljima i deci koji se suočavaju sa velikim životnim izazovima.”

Kao sa svim drugim pametnim uređajima, treba i sa tabletima biti oprezan, ističe Smiljana Grujić, koja se tokom svoje karijere, između ostalog, bavila i problemom nasilja na društvenim mrežama:

Novak Đoković Fondacija ima viziju o svetu u kom svako dete ima približno iste šanse za razvoj. Želimo da kroz ovu donaciju pomognemo deci, kako u „Zvončici”, tako i u drugim ustanovama širom Srbije, da se igraju i uče na jedan zabavan multimodalan način. Internet i povezanost na globalnom nivou su svakodnevni fenomen savremenog života. Kako bismo održali korak s vremenom, poznavanje rada na tabletu i drugim uređajima i korišćenje istih u obrazovne svrhe se podrazumeva. Svako dete želi da se oseća ravnopravnim sa svojim vršnjacima i digitalna pismenost jeste jedan od preduslova za tako nešto. ,” kaže Smiljana Grujić.

Stoje sleva: Irina Ban, Smiljana Grujić i Nataša Đurđević. 

Irina Ban, direktorka „Zvončice” izrazila je veliku zahvalnost gorepomenutim partnerima: „Novak Đoković Fondacija je jedna od retkih fondacija koja na pravi i adekvatan način brine o deci i ja delim njihovu viziju da je rano obrazovanje i usmeravanje u tom smislu od krucijalne važnosti za buduće odrasle. S tim u vezi, deca koja su bolesna ne treba da budu uskraćena za obrazovanje, edukaciju i viziju da u životu mogu da postignu sve i da je samo nebo granica. To nam je ovog puta omogućila Novak Đoković Fondacija u saradnji sa svojim partnerima, Generali Osiguranjem i The Human Safety Net-om, donacijom ovih tableta. Važno je da naša deca mogu da prate online nastavu, da budu u kontaktu sa svojim vršnjacima i da žive jedan kvalitetan život, koliko god je to moguće u ovim uslovima. Zbog svega toga, neizmerno hvala u ime „Zvončice” — udruženja roditelja dece obolele od malignih i drugih retkih bolesti.

Igraonica – omiljena prostorija mališana u „Zvončici”.

Generali Osiguranje Srbija i The Human Safety Net, osim dodele tableta i programa „Podrška, NE Perfekcija”, sarađuju sa Novak Đoković Fondacijom i  na različite načine pružaju podršku onima kojima je to potrebno. Upravo u 15 mesta u Srbiji zajedno otvaraju Centre za roditelje — edukativni prostor u kojima će se pružati podrška roditeljima. Takođe, u Beogradu i Zaječaru opremaju senzorne sobe u kojima će stručnjaci sprovoditi aktivnosti koje se odnose na podsticanje senzorne integracije dece kojoj je potrebna ta vrsta podrške.

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.