fbpx
spot_img

Novak Đoković Fondacija će u potpunosti opremiti vrtić „Ciciban“

Foto: metro.co.uk
Foto: metro.co.uk

Fondacija Novak Đoković u potpunosti će opremiti vrtić „Ciciban“, čiju je rekonstrukciju (građevinske, kao i radove na električnim instalacijama) preuzela na sebe i završila nemačka humanitarna organizacija Help.

Novak Đoković Fondacija će sredstva u visini od 60.000 evra uložiti u kupovinu kompletnog nameštaja, didaktičkog i svih drugih materijala kako bi mališani i osoblje vrtića mogli posle poplava da nastave rad i boravak u njemu.

– Kao Fondacija preuzeli smo na sebe kompletnu obnovu i opremanje centralnog vrtića „Veseljko“ u Obrenovcu i u radove, koji su počeli, uložićemo više od pola miliona eura. Naše aktivnosti time nisu prestale, već smo se odazvali pozivu da kupovinom nameštaja i kompletnog didaktičkog materijala omogućimo nastavak rada vrtića „Ciciban“ iz Obrenovca. Prilikom opremanja vrtića „Ciciban“ posebno ćemo voditi računa da deci omogućimo povratak u prostor koji će biti podsticajan za njihov razvoj i učenje. Zahvaljujući uspešnoj saradnji koju imamo sa izdavačkom kućom JRJ, nove police i ormare ispunićemo kompletima knjiga koje će dečija znanja i interesovanja još više proširiti – izjavila je Gorana Džudža Jakovljević, projektni menadžer Fondacije.

Bojana Pudar
Bojana Pudar
Bojana Pudar veruje da "osmeh ne košta ništa, a znači mnogo. Ako nekada sretneš osobu koja više nema osmeh, budi velikodušan, pokloni joj svoj. Niko ne oseća takvu potrebu za osmehom, kao oni koji ne mogu da ga poklone drugima".