fbpx

Novosadski festival knjige – NOFEK

Novosadski festival knjige – NOFEK biće održan od osmog do desetog septembra 2017. godine na platou SPC Vojvodina (SPENS). Festival predstavlja trodnevnu, nekomercijalnu manifestaciju koja ima za cilj da kulturu, pre svega književnost približi mladima.

Aktivnosti poput „Poetskog maratona“, „Polemičke predstave“, „S piscem na ti“ i druge na sistematski, objedinjen način obogaćuju kulturnu ponudu Novog Sada, a mladi i drugi sugrađani dobijaju priliku da na interaktivan način učestvuju u aktivnostima koje su besplatne, kreirane od mladih za mlade, na prostoru koji je njima blizak.

Neki od učesnika su poznata imena srpske književnosti kao na primer Ivan Negrišorac, Blagoje Baković, Gordana Đilas, ali biće predstavljene i mlade nade naše književnosti poput Luke Tripkovića, Rastka Lončara i Andreje Kargačin.

Za vreme trajanja festivala održaće se sajam knjiga na kome će posetioci NOFEK-a moći da nabave knjige dobro poznatih izdavačkih kuća.

Više informacija na: www.facebook.com/nofek1/

Među nama
Među nama
Recitatorska družina Među nama pravi večeri poezije u Novom Sadu i okolini duže od četiri godine. Cilj je da publici predstavimo poeziju na nov i drugačiji način. Sastav čine dva govornika i dva muzičara (gitara, violina, klarinet, saksofon, frula, harmonika, pijanino).