fbpx
spot_img

Luka Jašić – osvojena srebrna medalja uz dva 5. mesta

Mladi brzi klizač Luka Jašić završio je sjajan nastup na zimskom EYOF-u osvojivši srebrnu medalju i dva 5. mesta! Naša mlada nada brzog klizanja na kratkim stazama, Luka Jašić, osvojio je srebrnu medalju u trci na 500m na zimskom Evropskom olimpijskom festivalu mladih Friuli Venecija Đulija 2023! Ovo je prvi put posle 16 godina da je Srbija osvojila medalju na zimskom EYOF-u. Takođe, Luka je postigao još jedan neverovatan uspeh na ovom takmičenju, uz osvojena dva 5. mesta u trci na 1000m i na 1500m postao je naš najuspešniji mladi sportista iz zimskih sportova do sada. 

Na putu do srebrnog odličja, Luka je nizao uspehe. Najpre, on se plasirao u četvrtfinale u brzom klizanju na 500m, osvojivši prvo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi vremenom 43.462. Potom, Jašić je vremenom 44.266 zauzeo čelnu poziciju u svojoj četvrtfinalnoj grupi i na taj način obezbedio plasman u polufinale u brzom klizanju na 500m. U polufinalnoj grupi, Luka je vremenom 43.713. osvojio drugo mesto i tako se plasirao u finale. Luka Jašić je završivši finalnu trku vremenom 43.805 doneo našoj zemlji srebrno odličje na ovom takmičenju. To je ujedno i prvi put posle 16 godina da je Srbija osvojila medalju na zimskom Evropskom olimpijskom festivalu mladih. U izjavi nakon završene trke, naš mladi brzi klizač je iskazao veliko zadovoljstvo osvojenom medaljom: „Osećam se ponosno i veoma srećno. Izuzetno sam zadovoljan rezultatom, dao sam sve od sebe, a drugo mesto je zaista bilo moj san“.

Svoj nastup na zimskom EYOF-u, Luka Jašić je otvorio takmičeći se u brzom klizanju na 1500m. U trci na 1500m, Luka je vremenom 2:44.001 zauzeo prvo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, čime je obezbedio plasman u polufinale. U svojoj polufinalnoj grupi, Luka Jašić je rezultatom 2:31.092 osvojio prvo mesto i sigurno stigao do finala. Naš mladi brzi klizač je u finalu brzog klizanja na 1500m vremenom 3:09.750 zauzeo peto mesto, čime je postao naš najuspešniji mladi sportista iz zimskih sportova do sada. Nakon svog nastupa, Luka Jašić je rekao: „Perfektno sam klizao četvrtfinale i polufinale. Nažalost, u finalu sam propustio jedan mali detalj i nisam imao baš puno sreće. Ipak, sve je dobro prošlo na kraju, peti sam završio, ja sam zadovoljan.“

Poslednji svoj nastup na ovom takmičenju, Luka Jašić je dobro započeo zauzevši vremenom 1:36.696 drugo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi u brzom klizanju na 1000m, čime je obezbedio plasman u četvrtfinale. Luka je u brzom klizanju na 1000m u svojoj četvrtfinalnoj grupi vremenom 1:33.70 osvojio drugo mesto i tako se plasirao u polufinale. Naš mladi brzi klizač je vremenom 1:38.05 zauzeo prvo mesto u svojoj polufinalnoj grupi i obezbedio plasman u finale u brzom klizanju na 1000m. Luka Jašić je finalnu trku završio za 1:31.665, osvojivši peto mesto u brzom klizanju na 1000m. Na ovaj način, naš sjajni mladi klizač Luka Jašić zaokružio je svoj fenomenalni nastup na zimskom Evropskom olimpijskom festivalu mladih Friuli Venecija Đulija 2023. „Zadovoljan sam, moglo je bolje da prođe, nisam imao sreće, ali to je ipak dobro. Ispunio sam svoja očekivanja i pomerio sam svoje rezultate, što mi je i bio cilj pre početka ovog takmičenja“ – izjavio je sjajni Luka Jašić.

XVI Zimski Evropski olimpijski festival mladih koji se održava u regiji Friuli Venecija Đulija okupio je 1300 mladih sportista koji se nadmeću u ukupno 12 sportova u periodu od 22. do 28. januara 2023. godine.

Izvor: oks.org.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.