Odbojka: MD Zrenjanin iznenadio Železničar

Odbojkašice Zrenjanina nastavljaju sa dobrim partijama, pa su posle prvenca u elitnom rangu skinule i prvi veći skalp ove sezone pobedom nad Železničarom. Posle dva sata velike borbe i pet odigranih setova Železničar je pao u Zrenjaninu. Mogle su odbojkašice Zrenjanina da slave i posle tri seta, ali ih je mali pad koncentracije u drugom setu koštao čitavog plena. Na drugoj strani devojke iz Lajkovca su dva puta stizale prednost domaćina, ali nisu uspele da se oporave posle slabog starta petog seta i vođstva Zrenjanina od 5:1. Domaće su održale prednost, koju su stekli na početku poslednjeg seta za veoma važnu pobedu i mirniji nastavak prvenstva. Najzaslužnija za pobedu bila je Vesna Sekulić sa 22 poena, dok je Jovana Jovičić bila daleko najbolja igračica Lajkovca sa 27 poena.
NIS Spartak je sigurnom igrom slavio na gostovanju u Kragujevcu protiv Kraguja, rezultatom 3:0. Ubedljive su bile i odbojkašice Dinama iz Pančeva, koje su konačno sklopile sve kockice u ekipi i prilično lagano su slavile protiv TENTA- a, rezultatom 3:0. TENT je ostao na pet pobeda, dok je Dinamo drugom pobedom pobegao iz opasne zone.

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...