fbpx
spot_img

Poznati su parovi glavnog žreba Serbia Opena

ATP turnir „Serbia Open“ vraća se u glavni grad naše zemlje posle devet godina.Organizatori turnira koji pripada seriji 250, u subotu popodne su objavili parove glavnog žreba.

Foto: Dušan Stojančević

Novak će kao prvi nosilac biti slobodan na startu turnira, dok u drugom kolu čeka boljeg iz duela Sunvu Kvon (Koreja) – kvalifikant.

U nastavku turnira pred Novakom su sledeći potencijalni rivali:

Četvrtfinale: Laslo Đere (Srbija), Miomir Kecmanović (Srbija, 8)
Polufinale: Aslan Karacev (Rusija, 3), Marton Fučovič (Mađarska, 8)
Finale: Mateo Beretini (Italija, 2), Dušan Lajović (Srbija, 4), Filip Krajinović (Srbija, 5), Džon Milman (Australija, 7)…

Foto: Jovana Kuzmanović

„Jako sam uzbuđen što ću igrati u rodnom gradu Beogradu nakon 10 godina od poslednjeg meča. Srećan sam što smo ponovo uspeli da dovedemo turnir iz serije 250 u Beograd, ne samo muški nego i ženski, kao i čelendžere. Zahvaljujem se i državi Srbiji i gradu Beogradu na podršci i pomoći, svim ljudima koji pružaju i pozitivnu energiju i podršku, ne samo meni, nego svim srpskim teniserima. Oni su ohrabrili i svetske tenisere iz vrha da se odluče da dođu i igraju u Beogradu iako u istoj nedelji imamo i turnir iz jače kategorije u Barseloni. Nadamo se da ćete uživati u tenisu, ne samo ove godine nego i u narednim godinama koje dolaze“, izjavio je Novak.

Novak je dva puta bio šampion ATP turnira u Beogradu, 2009. i 2011. godine.

Serbia Open odigraće se od 19. do 25. aprila na terenima Teniskog centra „Novak“.

foto:Miroslav Lj Ranković
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.