fbpx
spot_img

Predstavljamo vam uspešnu i ambicioznu Kragujevčanku Jelenu Matić

Sa osmehom na licu hrabro korača neobičnom putanjom

Jelena Matić

Jelana je dobar primer da vaše ambicije ne može niko da sputa, ukoliko se posvećeno fokusirate na realizaciju istih. Samo nebo je granica, ukoliko pored talenta, uložite mnogo truda i rada.

Mlada Kragujevčanka završila je Ekonomsi fakultet u Kragujevcu, tokom studiranja bila je veoma aktivna u društvenom životu, paralelno je koristila svaku priliku da se dodatno usavršava. Izuzetna mogućnost joj se ukazala, u okviru internacionalne studentske organizacije AIESEC. Naime, dobila je priliku za praksu u Poljskoj, gde je bila angažovana u zimskom semestru, kao praktikant saradnik u šest srednjih škola. Prema njenim rečima, to je izuzetno i za nju dragoceno iskustvo,  saradnja sa veoma drugačijim okruženjem od našeg, omogućilo joj je da stvori sasvim nove navike.  Naučila je da se prilagođava i snađe u nepredviđenim okolnostima. To je bio veliki izazov, ali i ogromna životna lekcija, u tom trenutku za mladu Jelenu.

Njene ambicije su postajale sve veće, sebi je postavljala neke nove ciljve, težila da ostvari sve želje na polju ličnog usavršavanja. Ubrzo je diplomirala i nastavila hrabro da korača.  Sledeća destinacija bila je Malta, tamo se posvetila usavršavanju u školi EC Malta, ali i pripremi i polaganju međunarodnih ispita. To je za nju posebno i čarobno  mesto na kome joj nije bilo teško da veoma naporno uči, kao i da izdvoji dovoljno vremena da stiče neka nova poznanstva, upoznaje nove ljude i njihove kulture.

Prilikom posete jednog jako lepog nacionalnog akvarijuma na Malti, počinje novi segment u njenom životu, sasvim neplanirano dobija novi hobi, koji je ispunjava. Njen prijatelj Edvard sa kojim se sprijateljila tamo, inače student iz Rusije napravio je jednu spontanu fotografiju.  Bez velikih očekivanja, poslali su fotografiju na konkurs i pobedili su. Upravo tu sve počinje, okreće se neka sasvim nova stranica života. Upravo ta fotografija je izabrana za promociju tog akvarijuma.

Njen put usavršavanja ne prestaje, život joj postaje dinamičniji i počinje da putuje znatno više. Dodatne obaveze nisu je usporile, već motivisale, završava svoje usavršavanje na Malti kao najbolji student u svojoj klasi. Tu ne prestaje profesionalno usavršavanje. Ali svakodnevica postaje upotpunjena novim i zanimljivim aktivnostima.

Jelena danas promoviše preko 30 inostranih brendova, prvi i poseban brend koji ona promoviše jeste Happy Sock. Zatim poznati brendovi kao što su Unmade CopenhagenBody Blendz, Wood fellas, Trendiga Mobiltillbehor, Happiness Boutique, Banish, Kepaza, Santoro, Carbon Coco, Azeredo Lashes, Eco Tan i mnogi drugi.

U ovom tekstu nećemo otkriti sve, ostavljamo Jelenu da vredno radi, mi ćemo je kontaktirati uskoro i ispratite sve njene iskorake u karijeri.

Pitali smo neke njene prijatelje da nam kažu po jednu reč koja je opisuje, neki su istakli da je dobar prijatelj, drugi da je požrtvovana, dobili smo informaciju da je u društvu glavni pokretač i da ne dozvoljava loše raspoloženje. Najvažnija informacija do koje smo došli da je kvalitetan čovek koji uspeva da postigne sve i pronađe sklad.

Saznali smo da su putovanja njena strast, očarana je lepotama Rusije, Kaže da rečima ne može da opiše taj svet i šta on uspeva da probudi u ljudima. Mnogo zemalja je imala priliku da obiđe i upozna,  kaže da je svako mesto priča za sebe, kao i da svako obogati dušu, proširi vidike i ostaje duboko zabeležen u lepim uspomenama.

Redakcija joj želi puno uspeha u daljem radu, ali u usavršavanju. Uvek smo tu da promovišemo vredne mlade ljude, koji mogu da budu odlična motivacija i pokazatelj da je sve moguće, samo ukoliko je prisutna dobra organizacija.

Isidora Petrović
Isidora Petrović
"Život se ne meri brojem udisaja koje udahnemo, nego trenucima koji nam oduzmu dah.“