fbpx
spot_img

Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina u Kruševcu i Kraljevu

Kruševac i Kraljevo, 15. novembar 2019. – Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina danas su posetili Kruševac, kako bi donirali novo ambulantno vozilo Hitnoj pomoći pri Domu zdravlja Kruševac. Pre mesec dana, Fondacija Princeze Katarine donirala je deset Strajker električnih kreveta intenzivnoj nezi Opšte bolnice u Kruševcu i tom prilikom Princeza Katarina dala je obećanje ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru i svima prisutnima da će ispuniti njihovu molbu i doneti novo ambulantno vozilo u Dom zdravlja Kruševac.

Samo mesec dana kasnije, Nj.K.V. isporučila su novo ambulantno vozilo PEUGEOT BOXER L2H2 EURO 6 u vrednosti višoj od 35.000 evra Domu zdravlja u Kruševcu. Donatori su g-đa Jasmina i g-din Don Bulanžer, u saradnji sa humanitarnom organizacijom Lajflajn Njujork, čiji je Princeza Katarina pokrovitelj.

“Kada su moji prijatelji iz Kalifornije, Jasmina i Don Bulanžer, čuli za ovu molbu, odmah su rekli da će oni kupiti vozilo. Ovo je poklon od srca za Dom zdravlja Kruševac i sve doktore, sestre i tehničare heroje koji ovde rade”, izjavila je Princeza Katarina.

Dr Marina Kostić, direktorka Doma Zdravlja u Kruševcu, g-din Živojin Miloradović, Predsednik Skupštine grada Kruševac, dr Vesna Rakonjac ispred Ministarstva zdravlja Republike Srbije, dr Vesna Stević Gajić, direktorka Opšte bolnice Kruševac i celokupno medicinsko osoblje zahvalili su se Princezi Katarini na pomoći i podršci.

Tokom svoje posete Kruševcu, Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina, posetili su i brdo Bagdala, gde je Prestolonaslednik Aleksandar položio venac na spomenik nevinim žrtvama koje su tu streljane 1944. i 1945. godine. Ovom prilikom mnogobrojni članovi Udruženja Kraljevina Srbija, pozdravili su Prestolonaslednika i Princezu.

Kraljevski par se zatim uputio u Kraljevo, gde su prisustvovali otvaranju izložbe “Mumija”, autora Željka Markovića. Izložba prikazuje fotografije i dokumentaciju koju je gospodin Marković otkrio na Tenerifima, kao zaostavštinu oficira Momčila Vukovića Birčanina, ličnog sekretara Nj.V. Kralja Petra II. Kao dečak, Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar imao je priliku da upozna i provode vreme sa Birčaninom. Izložba je organizovana u koordinaciji Istorijskog arhiva Kraljeva i Istorijskog arhiva Užice.

Otvaranju izložbe prisustvovali su i g-din Nenad Marković, Predsednik Skupštine grada Kraljeva, g-đa Vesna Milojević, direktorka Istorijskog arhiva Kraljeva i Arhijerejski namesnik Nj.P. Episkopa žičkog g-dina dr Justina, otac Ljubinko Kostić.

Ovim povodom, Kraljevski klub američkog fudbala Kraljevske krune Kraljevo poklonio je Nj.K.V. tri zlatne medalje. Jednu koju su pioniri ovog kluba osvojili kao prvaci Srbije, drugu medalju, koju su darovali seniori, kao prvaci Arena lige Srbije, dok je treća zlatna medalja uručena Prestolonasledniku, kako bi je predao svom sinu Aleksandru, koji je patron Kraljevskog kluba.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.