fbpx
spot_img

Promocija knjige “Reč i tišina” Srđana Lekovića u “Karveru”

U podgoričkoj knjižari “Karver” promovisana je zbirka poezije barskog pjesnika Srđana Lekovića “Reč i tišina”, člana međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano” iz Bara.

Moderator večeri, barski novinar i publicista Milan Vujović, otvorio je veče I govorio je o Srđanovom životu, poeziji, uzorima u pisanju i samom doživljaju poezije. Stihove pjesnika pored autora I moderator govorila je Varja Đukić – glumica i direktorica “Karvera”.

 

 U ime izdavača, publiku je pozdravio Labud Lončar.

Knjiga “Reč i tišina”  je odmah po izlasku iz štampe svoje prvo predstavljanje imala na 30. Barskom ljetopisu, da bi potom promocije bile i u Sokobanji, na Skadarliji u kući Đure Jakšića.

Srđan Leković je član Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano” iz Bara, rođen je u Beogradu, osnovnu školu završio u Sokobanji, srednju u Baru, a diplomirao u Kotoru, na Pomorskom fakultetu. Prve stihove publikovao je 1996. godine u zborniku “Izgleda da će jugo” Udruženja književnika “Ars Antibari” iz Bara.  Samostalnu zbirku poezije “Kad je reč o tebi” objavio je 2005. godine, a dvije godine kasnije i drugu pod naslovom “Svitac”. Treća zbirka “Sveimen” izdata mu je 2015, a “Reč i tišina” ove godine. Živi i radi u Baru.

Autor nije krio zadovoljstvo prisustvom svojih prijatelja pjesnika iz Podgorice, Bara i Virpazara.

Posebno zadovoljstvo i emocije pokazane su na koktelu nakon večeri, kad je nastavljeno  druženje u ‘Karveru’” uz domaće Crmničko vino.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.