fbpx
spot_img

Prvi autorizovani Apple trening provajder u Hrvatskoj

Glavni grad Hrvatske postao je bogatiji za iTrainer.hr, prvi hrvatski od Apple-a autorizovani trening provajder. U svetu postoji 92 Apple Authorized Training Provider-a, a nešto manje od polovine (42) nalazi se na starom kontinentu. Ovim potezom Zagreb se našao među 28 evropskih gradova u kojima je moguće naučiti sve o Apple-ovim proizvodima i steći znanja i veštine za rad u SWIFT programskom jeziku, koji je osmišljen za kreiranje iOS aplikacija.

iTrainer.hr Apple Authorized Training Provider nudi i mogućnost obuke za rad u profesionalnim programima za obradu zvuka, slike i video sadržaja, ali i obuke za vođenje i održavanje Apple-ovih rešenja u okviru kompanija. Svi polaznici koji završe obuke na kraju dobijaju certifikat za svaki od praćenih Apple treninga.

– iTrainer je ostvarenje višegodišnjih napora da podelimo našu zaljubljenost u Apple tehnologije putem dostupnog i kvalitetnog obrazovanja u okviru Apple ekosistema – rekao je prilikom svečanog otvaranja Vlatko Škarica, direktor kompanije Mobilne komunikacije d.o.o., bivši Apple-ov izvršni menadžer za Baltik regiju, Adriatik regiju, Rumuniju i Bugarsku, ujedno i vlasnik uspešnog start-upa Gooma, vodeće hrvatske aplikacije za obradu troškova službenih puteva i loko vožnje, pobednika Moj Zaba Start takmičenja u 2016. godini.

Tokom uvodnog izlaganja Vlatko Škarica je poseban akcenat stavio na treninge iz SWIFT programiranja koje mogu da pohađaju i osobe bez bilo kakvog programerskog predznanja, mladi, osobe bez trenutnog posla, ljudi koji žele da napreduju u karijeri i svi koji žele da steknu ozbiljna programerska znanja i veštine.

Škarica je naglasio da smo u vremenu ubrzanih tehnoloških promena u kojem se digitalizacija i automatizacija poslova i poslovanja uz nezaobilazan engleski jezik sve više potražuju, a znanje programskih jezika postalo je preduslov konkurentnosti i uspeha na tržištu rada. Uz gotovo sigurnu zaposlenost, znanje programiranja omogućava i daljinski pristup globalnim tržištima, a time i većoj zaradi nezavisno od geolokacije, kao i mnogo veću fleksibilnost pri krojenju sopstvenog rasporeda i životnog stila.

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Julijana Vincan
Julijana Vincan
Banaćanka, tako reći, ima tri zanimanja - novinarstvo, pevanje i PR. Sve tri aktivnosti doživljava i kao hobije, jer neizmerno voli sve čime se bavi. Svakim svojim postupkom gleda da promoviše lepe, inspirišuće priče i stvari. Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka i masterirala Kreativnu filmsku i televizijsku produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti.