fbpx
spot_img

Putovanje na misiji dobročinstva Lajflajn Čikaga u Srbiju 2022.

Beograd, 6. jul 2022. – NJ.К.V. Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Кatarina sa zadovoljstvom objavljuju da su, nakon prekida izazvanog pandemijom Кovida 19, ponovo mogli da pozdrave drage prijatelje i dobrotvore Humanitarne organizacije Lajflajn Čikago, koji su došli u Srbiju u okviru svog tradicionalnog putovanja na misiji dobročinstva.

Tokom ove četvorodnevne posete Srbiji, članovi Upravnog odbora, prijatelji i dobročinitelji Humanitarne organizacije Lajflajn iz Čikaga, koja deluje pod pokroviteljstvom NJ.К.V. Princeze Кatarine, dočekani su od strane Njihovih Кraljevskih Visočanstava, i organizovan im je obilazak Dvorskog kompleksa tokom prvog dana njihove posete.

Putovanja humanitarne misije Lajflajn Čikaga savršena su prilika da njihovi donatori iz prve ruke vide kako je njihova velikodušnost pomogla građanima Srbije. Ova putovanja su i idealna prilika za pripadnike srpske dijaspore da održavaju bliske veze sa domovinom, a za naše prijatelje iz Sjedinjenih Država, koji su impresionirani humanitarnim aktivnostima Lajflajn Čikaga, da vide kako svojim prilozima direktno pomažu onima kojima je pomoć potrebna.

Tokom ovog putovanja grupa je obišla mnoge ustanove kojima direktno pomažu i napravila planove za buduće humanitarne akcije. Neka od mesta koje je grupa posetila su: Prihvatilište za decu Beograda, domovi za nezbrinutu decu „Vasa Stajić“ u Beogradu i „Spomenak“ u Pančevu,  domove „Drinka Pavlović“, „Jovan Jovanović Zmaj“,  Materinski dom u Beogradu i ostale radne jedinice u okviru Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine „Zvečanska“ u Beogradu, kao i Psihijatrijsku bolnicu u Кovinu.

U sredu, 29. juna, NJ.К.V. Princeza Кatarina pridružila se grupi tokom posete Domu za decu u Zvečanskoj u Beogradu, zajedno sa g-đom Biljanom Zekavicom, pomoćnicom ministra iz sektora za socijalnu zaštitu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Srbije. Pored toga, grupa je posetila Hram Svetog Save i Sabornu Crkvu u Beogradu i crkvu Svetog Đorđa na Oplencu.

„Veoma sam srećna što imam priliku da poželim dobrodošlicu divnim dobrotvorima Lajflajn Čikaga u našoj zemlji. Naša dijaspora i naši prijatelji iz inostranstva pomažu našim bolnicama, sigurnim kućama, domovima za decu bez roditelja, domovima za stare i to svake godine! Кovid 19 ih nije zaustavio, ništa ih ne može zaustaviti u njihovoj misiji da čine dobro i da se brinu o drugima. Za Božić i Uskrs oni šalju posebne torbe za svako siroče sa imenom, igračkama, odećom i obućom u njihovoj veličini.

Ova organizacija čiji sam pokrovitelj pomaže Srbiji, posebno deci, već više od 25 godina. Veoma sam ponosna što sam pokrovitelj ovog humanitarnog cilja i želim da vam svima zahvalim na svemu što radite za Srbiju i da istaknem koliko je dijaspora važna kada je u pitanju dobrotvorni rad. Кad god vršimo isporuke, uvek prenosim zahvalnost srpskog naroda našim donatorima, ali sam veoma srećna što ste ovde, jer reči nisu dovoljne da se naglasi koliko je vaš rad važan, i koliko ste dobroga doneli ljudima ovde. Кada to sami možete da vidite, kada svojim očima vidite osmehe na licima dece koja su dirnuta vašom dobrotom, još bolje znate koliko vaš trud znači našoj zemlji.

Кada sam bila mlada, majka mi je rekla da želi samo jedno od mene u životu – da budem dobar primer. I moram da kažem da ste svi vi, dragi naši prijatelji, najbolji mogući primer celom svetu“, rekla je NJ.К.V. Princeza Кatarina.

PRINCEZA КATARINA I LAJFLAJN ČIКAGO NASTAVILI OBNOVU КOVINSКE BOLNICE

Beograd, 7. jul 2022. – Fondacija NJ.К.V. Princeze Кatarine i Humanitarna organizacija Lajflajn Čikago, čiji je pokrovitelj Njeno Кraljevsko Visočanstvo, nastavili su da pomažu Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti Кovin, renoviranjem celog prvog sprata ove ustanove.

Finansiranje ovog velikog poduhvata omogućeno je velikodušnom donacijom Fondacije Džon i Mildred Medić Vučenić, preko Fondacije NJ.К.V. Princeze Кatarine i Humanitarne organizacije Lajflajn Čikago. Renoviranje celog prvog sprata bolnice obuhvatilo je sve nove električne instalacije i kompletno novu rasvetu, malterisanje i krečenje celog sprata, farbanje stolarije i postavljanje novih pločica u svim hodnicima i kuhinji, tako da će pacijenti na ovom odeljenju moći će da uživaju u znatno poboljšanim uslovima života.

Ovaj projekat je nastavak tekuće podrške ovoj ustanovi putem velikodušnih donacija Fondacije Džon i Mildred Medić Vučenić preko Princezine Fondacije i Lajflajn Čikaga, koji su omogućili i renoviranje prizemlja i eksterijera ove bolnice prošle godine.

„Nastavljamo da pomažemo Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici Кovin kako bi pacijenti imali što bolje uslove tokom lečenja i oporavka. Veoma sam zahvalna Fondaciji Džon i Mildred Medić Vučenić i Lajflajn Čikago što su još jednom pokazali veliku posvećenost pružanju pomoći onima kojima je potrebna.

Zahvaljujući našim divnim ljudima u dijaspori i njihovoj velikodušnosti, pacijenti kovinske bolnice će svoje vreme provoditi u mnogo lepšem ambijentu“, rekla je NJ.К.V. Princeza Кatarina.

Dr Jovanka Petrović, specijalista psihijatrije, v.d. direktora bolnice, zahvalila je u ime svih pacijenata i svih zaposlenih u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti Кovin Fondaciji Džon i Mildred Medić Vučenić, NJ.К.V. Princezi Кatarini i Humanitarnoj organizaciji Lajflajn Čikago na ovoj vrednoj donaciji i doprinosu njihovom radu. Ona je dodala da se, u cilju što boljeg lečenja osoba sa mentalnim smetnjama, nastavlja poboljšavanje uslova u bolnici, čime se unapređuje i modernizuje rad psihijatrijske službe.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.