fbpx
spot_img

Radnički iz Kragujevca po prvi put osvojio Regionalnu ligu u vaterpolu

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca osvojili su titulu Regionalne lige pobedom nad Jugom u finalu rezultatom 14:12.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Radnički je protiv tima iz Dubrovnika odigrao izuzetno neizvestan meč, o čemu dovoljno govori sledeći podatak – sve do završnice treće četvrtine ekipe su se smenjivale u vođstvu, a sastav iz Kragujeva je samo jednom uspeo da povede sa više od jednog gola razlike, i to u poslednjem minutu treće deonice preko Marka Radulovića sa 11:9.

Uzvratili su igrači Juga u završnici četvrtine, smanjili na 11:10 preko Hrvoja Benića, a potom je Luka Lončar na 6:46 pre kraja utakmice doneo još jedno poravnanje, deseto na meču (11:11).

Još jednom je rezultat izjednačen, nakon što su golove postigli ponovo Radulović za Radnički, odnosno Danil Merkulov za Jug, da bi Miloš Miličić na 4:01 pre kraja finalne utakmice postigao 13. pogodak za Kragujevčane.

Nije Jug uspeo da dođe do 13. gola na utakmici, a pitanje pobednika rešio je Strahinja Rašović golom sa igračem više na 2:19 pre kraja susreta, što je bio konačni rezultat.

Ovo je bila prva titula Radničkog u istoriji kluba, a do nje su ga predvodili Radulović sa četiri, Filip Janković sa tri, odnosno Rašović sa dva gola, dok su kod Juga prednjačili Loren Fatović i Benić sa po tri pogotka.

Izvor: nova.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.