fbpx
spot_img

Rekvijem za jedan dan – promocija u Beču

Lidija ĆirićU nedelju, 09. oktobra 2016. godine s početkom u 17 h, u organizaciji Integracionog i kulturnog udruženja OSTRA Beč, održaće se promocija knjige Lidije Ćirić – Rekvijem za jedan dan.
Mesto održavanja promocije je ulica Laurenzerberg 2, Der Keller, 1010 Wien, Austria. Organizatori dogadjaja su Kasijana Milošević i Dragica Pejić.

O romanu će govoriti Svetlana Matić, profesor maternjeg jezika u Ministarstvu prosvete Austrije.14433168_10210964046356654_7600226902437254684_n

Lidija Ćirić uživa imidž prave beograđanke, a pošto je upoznala čitaoce sa svojim romanom, kako ona to naglašava – širom zemlje stare i nove, vreme je da sa svojim književnim stvaralaštvom upozna i dijasporu. Rekvijem za jedan dan voli da nazove svojim trećim detetom, s obzirom na svoje angažovanje u vezi organizacije predstavljanja knjige.

Lidija ĆirićKnjiževnik Ranko Pavlović o Lidiji i romanu

Lidija Ćirić piše moderno, ne iz danas veoma prisutne pomodnosti u srpskoj književnosti, nego zato što ne zna drugačije. Ona svim bićem osjeća pulisaranje OVOG vremena, i zato o njemu piše. Moderna je ne samo po temi nego i po stilu, po ukupnoj ostvarenosti djela (romana “Rekvijem za jedan dan”)… Rečenica joj je kratka, smislena, oslobođena svega suvišnog. Ma o kome i ma o čemu pisala Lidija Ćirić, ovo je autobiografsko djelo, jer neštedimice utisuje sebe u svaku njegovu riječ. Zaista impresionira smisao za detalj. Još čitam. Natenane. Uvjeren sam da neću promijeniti mišljenje do kraja romana (zapravo, da ću samo učvrstiti svoje uvjerenje). “Rekvijem” donosi nešto novo. Roman nije pisan nego stvaran; autorica je u njega utiskivala nit po nit sopstva.

Dobrodošli!

Lidija Ćirić
Lidija Ćirić
Prava Beograđanka. Autor romana "Rekvijem za jedan dan". "I sve što naredim desiće se, na mome putu svetleće Videlo." Amin.