fbpx
spot_img

Ronaldov transfer u Juventus bi mogao da bude problem za FIAT

Dok se ljubitelji fudbala u Italiji raduju potencijalnom dolasku Kristijana Ronalda u Juventus, ta priča se nimalo ne sviđa zaposlednima u FIAT-u.

Foto: Getty images
Foto: Getty images

Naime, još od eliminacije Portugala sa Mundijala u Rusiji mediji spekulišu da će Ronaldo preći iz Real Madrida u Juventus za oko 100 miliona evra uz godišnju platu od 30 miliona evra.

Mnogi će se zapitati kakve to veze ima sa FIAT-om. Pa problem je u tome što je porodica Anjeli, vlasnik 29,18% akcija FIAT, takođe i većinski vlasnik Juventusa sa 63.77% akcija.

Osim toga, FIAT je ponudio i da Ronaldo bude ambasador brenda, što verovatno znači dodatni novac za fudbalera iz kompanije.

To je razbesnelo radnike FIAT jer tvrde da nisu dobili povišicu deset godina, a teško su podneli i dolazak Gonsala Iguaina u Juventus za 95 miliona evra pre nekoliko godina.

„Posle Iguaina, sada Ronaldo takođe. To je sramota. Samo od Ronaldove plate bi mogli da daju svakom radniku 200 evra mesečno više. Nismo dobili povišicu deset godina, a zbog inflacije smo izgubili 10,7% u tom periodu. To nam nikad nije nadoknađeno. FCA potroši godišnje 126 miliona evra na sponzorisanje, od čega 26,5 miliona za Juventus“, rekao je Đerardo Đanone, radnik u FIAT-ovoj fabrici u blizini Napulja.

S obzirom gde živi, Đanone je verovatno navijač Napolija, pa ga potencijalni dolazak Ronalda u Juventus dodatno frustrira zbog kluba koji voli.

Ali, prvo da vidimo da li će Ronaldo da dođe u Juventus, pa onda kako će na to reagovati zaposledni u FIAT-u.

Izvor: b92.net

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.