fbpx

“Snežni samit stripadžija Srbije” – 10. mart_Kragujevac

Svet stripa u Narodnoj biblioteci Vuk Karadžić u Kragujevcu organizuje u subotu 10. marta 2018 godine “Snežni samit stripadžija Srbije” na kome će gosti biti:
– Lazo Sredanović, autor najpopularnijeg stripa Jugoslavije “Dikan” i član upravnog odbora Udruženja stripskih umetnika Srbije;
– Zoran Stefanović, upravnik Centra za umetnost stripa;
– Branko Botić, kulturni aktivista, službeni fotograf USUSa;
– Marko Milenković, predstavnik knjižare Alan Ford;
– predstavnici izdavačke kuće Makondo.


Nebojša Vesović, glavni urednik časopisa Kiša predstaviće deseti broj koji nosi naziv “Priče o Dilanu Dogu”.

         Uz veliku berzu stripa i objavu konkursa za strip KRAGUJEVAČKI POBEDNIK na manifestaciji će biti reči i o predstojećem događaju koji će organizovati Svet stripa: Međunarodnoj strip konferenciji “Kragujevac, godine osme” KragujevacComicCon 2018.
         Škola devete umetnosti Svet stripa je ušla u četvrtu sezonu rada i na “Snežnom samitu stripadžija Srbije” biće dodeljene diplome za 17 polaznika koji su se isticali svojim radom u 2017. godini.

Program počinje u 18. časova, ulaz je slobodan, a časopis Kiša će se prodavati po promotivnoj ceni od 400 dinara.

 *        Najava manifestacije na fejsbuku: https://www.facebook.com/events/228190894421712/
 *       “Snežni samit stripadžija Srbije” je prvi put održan 18. februara 2012. godine u Domu omladine Kragujevac.
Vidimo se u biblioteci!
Svet stripa
Svet stripahttp://www.svetstripa.org.rs/
Ostvarivanje zajedničkih ciljeva u oblasti vizuelnih umetnosti, kroz komunikaciju, razmenu ideja, obrazovanje, izdavaštvo, afirmaciju i promociju stripa uopšte – grupi poštovalaca urbane kulture deluje kao dobra osnova za saradnju tako da maja 2010. godine započinju prve aktivnosti koje su za rezultat imale osnivanje Udruženja ljubitelja devete umetnosti Svet stripa. Danas je Svet stripa organizator Međunarodne strip konferencije "#KragujevacComicCon", izdavač časopisa "Kiša", osnivač Škole stripa i ilustracije, а raspisuje i konkurs za kratki strip "KRAGUJEVAČKI POBEDNIK".