fbpx
spot_img

Srbija je šampion sveta

Srbija igra najbolji basket na svetu. Orlovi su pokazali još jednom da im nema ravne ekipe u basketu. Srpska reprezentacija je osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Kini, pošto je u finalu pobedila SAD sa 21:16, a trojku za pobedu postigao je Dušan Domović – Bulut koji je posle utakmice proglašen za MVP. Marko Savić, Dušan Domović – Bulut, Marko Ždero i Dejan Majstorović su tokom čitavog prvenstva igrali na fantastičnom nivou, zabeležili su svih sedam pobeda i potpuno zasluženo se „okitili“ zlatnom medaljom. Na putu do svetske titule Srbija je slavila protiv Katara, Rusije, Novog Zelanda i Italije u grupnoj fazi takmičenja, potom su u četvrtfinalu ubedljivo poraženi Holanđani sa 22:10, u polufinalu je pala Španija sa 17:13, a u finalu i Amerikanci koji su morali da pruže ruku boljem rivalu i da čestitaju najboljoj ekipi sveta.

Srbija je zlatom na Svetskom prvenstvu nastavila seriju odličnih rezultata i samo je potvrdila da Srbi igraju najbolji basket.

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...