fbpx
spot_img

Studenti iz Srbije pobedili na takmičenju iz investicione analize

Tim studenata iz Srbije pobedio je na prestižnom regionalnom takmičenju iz oblasti investicione analize, koje svake godine oganizuje CFA Institut.

 

Analiza

Foto: Pixabay

Studentski tim iz Srbije, koji čine tri studenta Ekonomskog fakulteta u Univerziteta u Beogradu Nevena Aleksić, Aleksandar Veselinović i Nikola Vujić i student Fakulteta organizacionih nauka (FON) Đorđe Marjanović osvojio je prvo mesto na tom regionalnom takmičenju, navedeno je u saopštenju Ekonomskog fakulteta.
„Naši studenti su u znanju nadmašili osam timova sa najboljih univerziteta u regionu i plasirali u evropsko finale, koje će biti održano u Dablinu, u Irskoj, od 4. do 5. aprila. Tamo će imati prilike da odmere snage sa najpoznatijim evropskim školama u domenu biznisa i poslovnog upravljanja“, izjavio je profesor tog fakulteta Dragan Lončar.
Kako je navedeno u saopštenju, Dragan Lončar je studentima pružio akademsku mentorsku podršku, a industrijski mentor je Nikola Marković iz kompanije EY.
Takmičenje je zahtevalo tromesečni rad na kompleksnom izveštaju o proceni vrednosti mađarskog multinacionalnog logističkog preduzeća.
Ovo je drugi put da naši studenti učestvuju u evropskom finalu.
Na takmičenju „CFA Research Challenge“, globalno učestvuje više od 4.000 studenata sa 865 univerziteta iz celog sveta na tri nivoa – lokalnom, regionalnom i globalnom.
Izvor: 021.rs
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.