fbpx
spot_img

Teško onom ko ne ume đačko doba da razume

Foto: Mihailo Todorović
Foto: Mihailo Todorović

Verujem da je jednom detetu najlepši trenutak u životu kada prvi put kroči u čari svoje škole i čari svog odeljenja. Tada je ono opčinjeno srećom i radošću, ali uvek mora da dođe i kraj. U to vreme je dete tužno što napušta školu i drugare, ali uvek zna da će se vratiti. Nešto što ga stalno izjeda iznutra je to što kada završi četvrti razred odlazi od svoje učiteljice i od nekih drugara.
To je mene sve stiglo. Završio sam i prvi i drugi i treći razred, a sada se bliži i kraj četvrtog. Svaki put kada pomislim na tu strašnu činjenicu počnu suze da mi liju, a moja duša iz dana u dan sve više i više pati. Kada pogledam drugare i drugrice sa kojima možda više neću biti u odeljenju srce mi se lomi kao da me strela probada. Toliko smo vezani jedno za drugo da bi dali sve da nekoga spasemo pa čak i svoj sopstveni život. Doživeo sam puno lepih i prelepih uspomena… puno zimovanja, a jedno od tih je na Kopaoniku gde smo ulazili kod devojčica nepozvani u sobu, puno ekskurzija gde smo u autobusu pevali, pravili zvrčke i postajali vragolani i nabolje, bivše simpatije. Uvek se nasmejem kada pomislim na to, ali moja prava i istinska ljubav kuca za celim odeljenjem, a posebno za učiteljicu. Kao majka mi je u školi i uvek će imati urezan presto u mom srcu gde će biti sa mnom stalno i u teškim trenucima i u lepim, samo ja to ne mogu da dokažem na pravi način. Isto tako mogu reći za moje drugare i drugarice da su mi kao braća i sestre i da će uvek imati presto u mom srcu. Kada god iz odeljenja neko ima problem može da me pozove. Nekima sam to dokazao, a nekima ne. Potrudiću se da do kraja dokažem svima da mogu da me pozovu u svakoj neprilici. Dok ovo pišem suze mi liju,ali neka, to su oni i zaslužili. Ovo odeljenje nikada, baš nikada neću zaboraviti jer me veže puno uspomena.
Ovo odeljenje je naj odeljenje na svetu i to su valjda svi shvatili. Žao mi je, ne mogu dalje, srce mi se lomi. Ako nasavim dalje, srce će mi se slomiti. Moja ljubav prema IV3 nikada neće prestati.

Autor: Mihailo Todorović
odeljenje: IV3
Osnovna škola „Radoje Domanović“ Kragujevac
Učiteljica: Biljana Nikić

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.
WordPress PopUp Plugin