fbpx
spot_img

Treću godinu zaredom održana humanitarna akcija „Prošetaj milju za osmeh“

Za opremanje tri dvorišta u sklopu Predškolske ustanove „Radost“ u Srbobranu prikupljeno je 470.000,00 dinara u okviru humanitarne manifestacije koju je  organizovala PRIMA Internacionalna škola u saradnji sa Novak Đoković fondacijom.

Već treću godinu zaredom Fondacija učestvuje u humanitarnom događaju „Prošetaj milju za osmeh“ („Walk a mile for a smile“), čiji je cilj da pomogne projekte koji su usmereni na rani zavoj, predškolsko i školsko obrazovanje. Ovogodišnju šetnju svečano je otvorila i podržala reprezentativka u tekvondou Milica Mandić. Pridružili su se, takođe, i predškolci iz Srbobrana, kao i đaci iz Mačkata, kojima je opremljena biblioteka od prikupljenih sredstava sa prošlogodišnje šetnje.

Foto: novakdjokovicfoundation.org
Foto: novakdjokovicfoundation.org

 

Cilj naše fondacije je da deci omogućimo što bolje uslove ranog obrazovanja. PU „Radost“ u svom sklopu ima devet objekata i nijedan nema fiskulturnu salu. Deca su za fizičke aktivnosti koristila dvorišta u kojima su se nalazile stare metalne sprave, koje su bile izuzetno oštećene i koje su nadležni morali da uklone. S obzirom na to koliko je važno da deca imaju redovnu fizičku aktivnost i da u najranijem periodu razvijaju ljubav prema sportu, u saradnji sa našim prijateljima iz „PRIME“ doneli smo odluku da pomognemo mališanima u Srbobranu. Zahvaljujući sredstvima koja smo danas prikupili, tri dvorišta će biti opremljena potrebnim mobilijarom kako bi deca mogla bezbedno da se igraju i borave u dvorištima vrtića. Želela bih da se zahvalim i reprezentativki Srbije u tekvondou Milici Mandić, koja je svojim prisustvom obradovala sve učesnike šetnje i ulepšala ovaj divan humanitarni događaj – rekla je Gorana Džudža Jakovljević, projektna menadžerka Novak Đoković fondacije.

NEM_7316

Direktorka PRIMA Internacionalne škole Brižit Petrović Mekintoš zahvalila se u ime zaposlenih svima koji su učestvovali u velikoj humanitarnoj akciji „Prošetaj milju za osmeh“ na terenima njihovog kampusa. Ona je izrazila zadovoljstvo što su zajedničkim snagama sa Fondacijom i ove godine uspeli da stave osmehe na mnoga dečja lica.

Posetioci su umesto ulaznice kupovali majice u vrednosti od 500 dinara, a posle su se zabavili na karnevalu, koji je održan u drugom delu dvorišta škole. Osim raznovrsnog programa koji su pripremili učenici škole, učesnici su imali priliku i da obiđu štandove sa različitim proizvodima i rukotvorinama.

NEM_7525

„Prošetaj miju za osmeh“ je humanitarna manifestacija, šetnja, za čije učešće se kupuje majica ili donira novac. Sredstva se uplaćuju kako bi se pomogli različiti projekti, a prošle godine prikupljeno je 587.892 dinara za obnavljanje školske biblioteke u OŠ „Milivoje Borović“ u Mačkatu.

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Foto: novakdjokovicfoundation.org

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.