fbpx
spot_img

U Kragujevcu je postavljena klupa za dojenje

MAM klupa za dojenje postavljena je u Velikom parku, zahvaljujući donaciji poznate kompanije Keprom, koja u ponudi ima proizvode za bebe i decu.

MAM klupa za dojenje u Kragujevcu

Avgust mesec obradovao je sve mame, upravo postavljanjem ove klupe. Do sada je u Kragujevcu, jedino u tržnom centru Plaza, postojala soba za dojenje, na prvom spratu u delu gde su smešteni objekti sa hranom. Ovim putem možemo da ih pohvalimo i prenesemo da je tamo uvek jako čisto, kao i da veoma često postoji pampers pelene za bebe, ukoliko mamama nestane u datom trenutku ili ga zaborave kod kuće.

Postavljanje MAM klupe za dojenje u Velikom parku, odmah pored fontane, što je negde centralni deo parka, omogućava mamama da uvek mogu lako da nahrane bebu i da je presvuku.

Prvenstveno cilj postavljanja MAM klupe je promovisanje dojenja kao veoma važnog segmenta u početnim danima života svake bebe. Ujedno to je nazdraviji i najbolji način ishrane beba. Neophodno je podizanje svesti o dojenju na javnim mestima, jer još uvek postoje ljudi koji na to gledaju sa čuđenjem, a to je nešto najlepše što mama može da pruži bebi u tom periodu.

Ovo je prvo javno mesto u gradu na kome je jasno označeno da je to prostor za dojenje. Nadamo se da se ovde neće zaustaviti i da će u budućem vremenskom periodu biti još sličnih projekata.

 

Poražavajuća statistika ukazuje na to da se Srbija nalazi na dnu lestvice, kada govorimo o mamama koje doje svoje bebe.

Neophodno je da svi budemo društveno aktivni, grad Kragujeva je podržao ovaj projekat. Podrška nije izostala ni od udruženja roditelja, koja za cilj ima kvalitetniji način života.

Donacija za MAM klupu u Kragujevcu, prikupljena je izdvajanjem po pet dinara od prodaje  svakog proizvoda ovog proizvođača, u periodu od 20. marta do 20. juna.

Isidora Petrović
Isidora Petrović
"Život se ne meri brojem udisaja koje udahnemo, nego trenucima koji nam oduzmu dah.“