fbpx
spot_img

U Šidu uskoro deveta Školica života

Predstavnici Novak Đoković fondacije, Opštine Šid i Predškolske ustanove „Jelica Stanivuković Šilja“ su potpisali ugovor o početku radova na adaptaciji devete po redu Školice života, u selu Kukujevci. 

Planirano je da Fondacija uloži 4.754.088 dinara za adaptaciju i opremanje dela Osnovne škole „Branko Radičević“ kako bi se realizovao projekat „Školice života – zajedno za detinjstvo“. Zahvaljujući ovoj donaciji, mališani iz Kukujevaca i obližnjih mesta ubuduće će moći da pohađaju predškolske programe u dve renovirane učionice, veličine oko 100 m2, gde će imati maksimalne uslove za što kvalitetniji rani razvoj. Deo sredstava biće uložen i za opremanje prostora za pripremno-predškolsku grupu.

Gorana Džudža Jakovljević, projektna menadžerka Novak Đoković fondacije, istakla je da će program Školice života pohađati 50 dece, što je ujedno i najveći broj mališana koji će uživati u lepim i novim prostorijama nakon završetka radova.

Veoma smo srećni što uskoro počinju radovi na devetoj Školici života i što ćemo novim sadržajima ulepšati i obogatiti svaki dan dece iz Kukujevaca. Predškolsko obrazovanje je veoma važno u životu svakog deteta, a naša Fondacija nastoji da pomogne i uloži sredstva u izgradnju Školica u onim opštinama gde ne postoje adekvatni uslovi za decu ovog uzrasta. Očekujemo da radovi budu gotovi u naredna dva meseca. Takođe, početak obuke vaspitača, koja je sastavni deo projekta, planiran je za naredni period, uporedo sa radovima na adaptaciji objekta, objasnila je Džudža Jakovljević.

Foto: novakdjokovicfoundation.org
Foto: novakdjokovicfoundation.org

Predstavnici Opštine Šid izrazili su veliko zadovoljstvo i zahvalnost Fondaciji na spremnosti da u selu Kukujevci realizuje projekat „Školice života – zajedno za detinjstvo“ u saradnji Centrom za interaktivnu pedagogiju.

Svaka akcija i aktivnost koja je usmerena na podizanje kvaliteta života i školovanja najmlađih uzrasta naše zajednice, razvijanja svesti društva o neophodnosti da se što više dece uključi u predškolsko obrazovanje, mora biti pozdravljena i podržana kako od strane Republike Srbije i Autonomne pokrajine Vojvodina, tako i od strane lokalnih samouprava. Sretno detinjstvo, mogućnost i dostupnost predškolskog obrazovanja za što veći broj dece u našoj zemlji ne treba i ne sme da ima alternative. Upravo je Novak Đoković fondacija takvu potrebu prepoznala i svaki dan prepoznaje širom Srbije, te u to ime ova lokalna samouprava pozdravlja napore i izražava ogromnu zahvalnost Fondaciji na svemu lepom i pozitivnom što čine za mališane sela Kukujevci, rekao je Nikola Vasić, predsednik Opštine Šid.  

NDF Sid Potpisivanje-0301Zahvalnost Fondaciji izrazila je i Jasmina Varga, direktorka PU „Jelica Stanivuković Šilja“:

Zahvaljujemo se u ime naše predškolske ustanove na predivnoj saradnji. Hvala Fondaciji što nam je omogućila da se ostvari jedan ovako divan projekat, koji nam je omogućio da uključimo što veći broj dece u vrtić u selu Kukujevci. Radujemo se daljem nastavku saradnje.

NDF Sid Potpisivanje-0297Projekat „Školice života – zajedno za detinjstvo“, koji Fondacija realizuje u saradnji sa CIP – Centrom za interaktivnu pedagogiju, ima za cilj izgradnju novih ili obnovu starih vrtića u opštinama sa slabijim ekonomskim razvojem. Na taj način dugoročno se ulaže u predškolsko obrazovanje, a deci pruža prilika da odrastu u dobre i produktivne ljude. Fondacija je do sada izgradila sedam Školica života i to u Ljigu, Raškoj, Kniću, Merošini, Kraljevu, Vladičinom Hanu, Lučanima, a uskoro se očekuje otvaranje osme u Jaloviku.

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Foto: novakdjokovicfoundation.org

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.