fbpx
spot_img

Učenici TUŠ“Toza Dragović“ u poseti Ohridu

Nekoliko godina unazad TUŠ“Toza Dragović“ iz Kragujevca ima uspešnu saradnju sa pobratimskom školom OEMUC „Sveti Naum Ohridski“ iz Ohrida. U periodu od 8. do 11. maja 2014. godine smo  imali priliku da posetimo  pobratimsku  školu  i da se upoznamo sa veoma prijatnim domaćinima.

Prvog dana smo obišli  manastir Sveti Naum kao i kompleks oko njega. Veruje se da je manastir nastao u 10. veku. Svi posetioci su mogli da čuju kako kuca srce Svetog Nauma.

 

Takođe smo posetili  i Muzej na vodi .To je rekonstruisano praistorijsko naselje  koje je pretvoreno u lep i jedinstven  muzej na vodi.

 

 Ohrid je jedan prelep grad. Ohridsko jezero ima svoju  lepotu i fascinantnost. Gostoprimstvo  i ljubaznost  naših domaćina  će nam ostati u veoma lepom sećanju. Posle ove posete Ohridu smo shvatili da smo postali bogatiji za neka nova prijateljstva i iskustva. Sa nestrpljenjem  očekujemo da nam naši ohridski drugari   uzvrate posetu i  nadamo se da će ova prijateljstva ostati i nakon  razmena učenika.

Vesna Antonijević
Vesna Antonijević
Rođena je 29.juna 1969. godine u Kragujevcu. Završila je ekonomsku školu. Zaposlena je kao administrativni radnik u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji. Voli ljude, druženje, muziku, dobru knjigu. Ponosna je mama tri devojčice.