fbpx
spot_img

Veličanstveno veče pjesnikinja iz Loznice u Baru

U organizaciji  međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ iz Bara u Dvorcu kralja Nikole, u Baru, održano je književno veče pjesnikinja iz Loznice, inače članica književnog kluba KUD „Karadžić“.

Barskoj publici su se predstavile Zorica Rajkova Lukić, Nevena Kokanović i dr Zorka Tošič.

Pozdravljajući pjesnikinje, kao i mnogobrojne goste Labud N. Lončar se u ime „Nekazano“ obratio pjesnikinjama  poželevši im dobrodošlicu u Bar sa nadom da će ovo postati tradicija.

Da će u Bar iz kraja Vuka Karadžića uvijek dolaziti kvalitetni pjesnici i dostojno predstavljati svoj kraj, kao one!

Zahvalio se na posjeti i mnogim pjesnicima iz Kanade, Beograda i Podgorice koji su došli na ovo veličanstveno veče i na taj način podržali „Nekazano“ i drage gošće.

Potom je vođenje programa predao u ruke gošćama koje su na fantastičan način prezentovale svoju poeziju oduševljavajući prisutne.

Muzička pratnja na gitari je bila od strane barskog muzičara Slavka Spajića.

Po izričitoj želji gošći koje su željele da ovo veče ne bude samo njihovo već svih prisutnih stvaraoca zamolile su goste da i oni kažu po jednu svoju pjesmu na šta su im ljubazni domaćini i gosti sa strane od srca izašli u susret.

Tako su njihovu želju ispunili  Ranko Radović, Svetlana Todorović, Miloje Veljović, Sole Sojeva Špejtim, Mladen Babović, Nadica Ilić, Svetozar Đurišić, Labud N. Lončar, Miško Vučinić, Anika Vuletić, Sanja Veličković, Dragana Petrić Đokić, Nataša Lečić, Danijela Nela Jovanović, Vladimir Cerović, Željana Popović, Danilo Pečurica.

Na kraju zatvarajući veče Labud N. Lončar se zahvalio pjesnikinjama Loznice napominjući da su dostojno predstavile KUD „Karadžić“ , svoj grad, i sve stvaraoce lijepe riječi svoga kraja izražavajući nadu da se ovakve večeri ponove i u bar i u Loznici!

Po već ustaljenom običaju ili tradiciji pjesnici i gosti su posle programa nastvali druženje do ranih jutarnjih sati u Cafeu „Duklčja“ uz domaće vino i pjesmu.

Zoran Todorović

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.