fbpx
spot_img

Više od 1000 dece na tradicionalnim Božićnim prijemima na Belom dvoru

Beograd, 4. januar 2019 – Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina i ove godine domaćini su tradicionalnih božićnih prijema za više od 1000 dece bez roditeljskog staranja, na Belom dvoru.

Deca bez roditeljskog staranja, romska deca, deca izbeglice i deca sa invaliditetom, starosti od tri do dvanaest godina, iz domova i udruženja širom Srbije, imala su priliku da se raduju Božiću zajedno sa Njihovim Kraljevskim Visočanstvima u Belom dvoru. Vikarni Episkop Patrijarha srpskog Episkop Remezijanski gospodin Stefan objasnio je deci pravi smisao Božića i njegov značaj.

U toku dana održana su tri prijema na kojima su deca uživala u divnim poklonima i Deda Mrazu, animatorima iz ansambla „Čigra“, kao i u muzičkom programu hora šabačke eparhije „Sveti Jovan Bogoslov“ i hora „Čarolija“.

Brojni prijatelji i predstavnici humanitarnih organizacija Lajflajn pomagali su Njihovim Kraljevskim Visočanstvima prilikom podele poklona deci.

Ovi prijemi ne bi bili održani bez velike pomoći humanitarnih organizacija Lajflajn Čikago i Kanada, koje rade pod pokroviteljstvom Nj.K.V. Princeze Katarine kao i brojnih donatora među kojima su ambasade Palestine, Finske i Libana, dr Kristofer Turber, kompanije Mozzart, Evro Book, Kika čarape, rasadnik Veliki Šiljegovac, Marbo Product, Rauch, CG Foods Europe, Rauch Serbia d.o.o, Coca-Cola Hellenic, AmCham Serbia, Balon centar, kao i međunarodne škole Preschool Belgrade, German school, The International School of Belgrade – Lower School Principal, Russian school i International Primary School.

Njihova Kraljevska Visočanstva zahvaljuju svim donatorima koji su pomogli da i ove godine budu održani prijemi za decu i svi zajedno im ulepšaju praznik.

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.