fbpx

25 pokreta za čelične trbušnjake (VIDEO)

Otkrijte fantastičan program koji će na najbolji način ojačati srednji deo vašeg tela.

foto: profimediaFOTO: PROFIMEDIA

Kada je reč o sticanju ekstremno jakih i oblikovanih abdominalnih mišića, vežbe poput izdržaja i trbušnjaka su obavezan deo repertoara. Međutim program pod nazivom Anarchy Abs Workout kojeg je kreirao Endi Spir podigao je trening za srednji deo tela na viši nivo. Kroz niz različitih pokreta stvara je ogromna tenzija na trbušni zid tela i tako na mnogo efikasniji način postižete željene rezultate.

Vežbe poput kotrljajućeg pištolj čučnja ili vežbe poznate pod nazivom lower split switch na idealan način jačaju mišiće jezgra, ali pozitivno utiču i na koordinaciju tela jer se ovi pokreti složeni.

Pokreti koji dolaze iz gimnastike, kao što su hollow body hold i L sit (formiranje slova L sopstvenom težinom) pored jezgra snažno napadaju poprečne abdominalne mišiće koji s veoma važni za zdravlje leđa i dobro držanje tela.

Pliometrijske vežbe tuck jump (skokovi sa celim telom) i lateralni skokovi aktiviraju angažovanost mišića abdomena kroz eksplozivne pokrete.

Nekoliko vežbi targetira pomalo zaboravljene vanjske međurebralne mišiće. Jako jezgro utiče na stabilnost ramenog pojasa i obrnuto. Ako je jedna od tih regija slabija po zakonu spojenih sudova dolazi i slabljenja drugih delova tela oko nje. Zato vam preporučujemo da odradite ovaj trening i isprobate ga iz prve ruke.

D.R.

Izvor: menshealth.rs

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.