fbpx
spot_img

Kreće reforma opšteg srednjeg obrazovanja, popunjavanje upitnika do 15. maja

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja otpočelo je uvođenja promena u okviru opšteg srednjeg obrazovanja – gimnazija, sa ciljem unapređivanja ovog značajnog segmenta obrazovanja.

Za sprovođenje reformi neophodna je pomoć nastavnika i stručnih saradnika koji će svoje sugestije davati kroz popunjavanje upitnika.”Ispitivanje stavova nastavnika i stručnih saradnika o kvalitetu, efikasnosti i relevantnosti gimnazijskog obrazovanja od posebnog je značaja prilikom sprovođenja reformskih pravaca, stoga će se sve neophodne informacije dobijati direktno od gimnazija kroz popunjavanje upitnika”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Upitnik se nalazi na portalu eprosveta.rs na linku upitnik za zaposlene u gimnazijama. Korisničko ime i lozinku za pristup dobija svaka gimnazija, a za obradu upitnika formirana je baza koja će omogućiti analizu i donošenje zaključaka o stavovima nastavnika i stručnih saradnika gimnazija na nacionalnom nivou.

Rezultati će se koristiti u procesu izrade smernica za razvoj opšteg srednjeg obrazovanja. Takođe, dobijeni rezultati na nivou svake škole mogu se koristiti za procese unapređivanja kvaliteta nastave, samovrednovanja i planiranja stručnog usavršavanja.

Rok za popunjavanje upitnika ističe 15. maja 2017. godine.

Prethodni tekst
Sledeći tekst
Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.