fbpx
spot_img

Akcija podele hrane za najugroženije građane

Centar za društvene integracije CDI ovih dana podelio je pakete sa životnim namirnicama najugroženijim građanima, starim licima, obolelima od multiplaskeroze, osobama sa invaliditetom i drugim socijalno ugroženim kategorijama stanovništva u Vranju. Pakete sa hranom dobilo je ukupno 76 porodica iz Vranja i okolnih sela.

Donaciju u vidu hrane donirala je Banka Hrane Niš.

 Problemom siromaštva najčešće su pogođena deca do 14 godina i stariji pogotovu u ruralnim područjima, ali i mnogočlane porodice, nezaposleni, samohrani roditelji, kao i osobe sa invaliditetom i porodice u kojima oni žive.

– ističu u Centru za društvene integracije.

Nacionalni dan davanja ove godine se obeležava peti put za redom, ustanovljen na inicijativu Srpskog filantropskog foruma i Koalicije za dobročinstvo i prvi put obeležen 2018. godine, 9. oktobra, na dan rođenja Mihajla Pupina, velikog srpskog inovatora i filantropa.

Zahvalnica za nesebičnu pomoć i zalaganje

Udruženje obolelih od multiple skleroze Pčinjskog okruga iz Vranja uručilo je zahvalnicu za nesebičnu pomoć i zalaganje Centru za društvene integracije koji je realizovao nekoliko projekata u kojima su ciljna grupa bili članovi – oboleli od multiple skleroze.

Marko Spirić

Marko Spirić
Marko Spirić
Urednik portala "Pokazivač". Dugogodišnji radijski voditelj, novinar, marketing saradnik, dopisnik dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i portala. Intervjuiše poznate ličnosti, prati estradna desavanja, piše životne priče... Humanitarac čija dela koja je činio i čini za ljude i životinje govore o njemu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za doprinos u novinarstvu na prestižnim manifestacijama. Rođen 1986. godine, živi i radi u Vranju.