fbpx
spot_img

Alberto Liđi imenovan za globalnog direktora Novak Đoković Fondacije

Foto: novakdjokovicfoundation.org
Foto: novakdjokovicfoundation.org

Alberto Liđi imenovan je za novog globalnog direktora Novak Đoković Fondacije. Alberto će svojim iskustvom i znanjem dodatno doprineti obezbeđivanju pristupa kvalitetnog ranog obrazovanja deci iz socijalno ugroženih sredina.

Alberto Liđi, bivši direktor sektora za razvoj „Duke of Edinburgh’s International Award Foundation“, rukovodiće Novak Đoković Fondacijom iz njenog ogranka u Londonu. Poreklom iz Argentine, Liđi se školovao na Kembridž Univerzitetu i Londonskoj školi ekonomije. Nakon karijere u privatnom sektoru, sa fokusom na pružanje investicionih konsalting usluga na tržištima u razvoju i graničnim tržištima, Liđi se otisnuo u svet filantropije. Osim toga, bio je angažovan i kao
direktor sektora za razvoj i studentska pitanja na Triniti koledžu Univerziteta Kembridž i osnivač je „Maximum Philanthropic Benefit“, organizacije koja se zalaže za promovisanje filantropije i značaja dobročinstva.

Srećni smo i uzbuđeni jer okupljamo tim ljudi koji svojim znanjem i iskustvom doprinose da ispunimo naše ciljeve – što veći broj dece koji se obrazuje, živi i razvija u stimulativnom okruženju. Veoma smo ponosni što se Alberto Liđi, veliki i dokazani stručnjak u polju filantropije pridružio našem timu. Njegovo bogato iskustvo u privatnom i filantropskom sektoru, doprineće još boljim rezultatim, a mi njih merimo osmesima dece, izgrađenim školama, vrtićima, obnovljenim učionicama i brojem bezbrižnih snova, izjavila je Jelena Đoković, izvršna direktorka Novak Đoković Fondacije.

Jelena Djokovic

Svetska banka i Novak Đoković Fondacija nedavno su uspostavili partnersku saradnju u cilju promocije ranog razvoja dece, koja će obuhvatati promociju značaja ulaganja u razvoj dece u najranijem uzrastu, kao i investicije kojima će se pomagati deci u ugroženim zajednicama u Srbiji.

Velika mi je čast da se pridružim Novak Đoković Fondaciji na mestu globalnog direktora. Obezbeđivanje pristupa visoko kvalitetnom ranom obrazovanju je izuzetno plemenit cilj, a Fondacija ima posebno i važno mesto u promovisanju i unapređivanju ove oblasti. Verujem da smo svi uzbuđeni i lično se veoma radujem saradnji sa Jelenom I Novakom Đokovićem, i ostalim članovima tima kako bismo zajedno stvorili neke zaista neverovatne i velike stvari, rekao je Alberto Liđi.

Alberto Lidji, CEO, Novak Djokovic Foundation, Photo by Jelena Vemic

O Novak Đoković Fondaciji

Novak Đoković osnovao je Novak Đoković Fondaciju 2007. godine kao podršku organizacijama i inicijativama sa fokusom na rano obrazovanje dece. Od tada, Novak Đoković je uspostavio dugoročne kontakte sa brojnim liderima i vodećim svetskim umovima i filantropima koji su veoma posvećeni obezbeđivanja pristupa visoko kvalitetnom ranom obrazovanju deci širom planete. Fondacija aktivno radi na rešavanju obrazovnih problema sa kojima se suočavaju deca iz ugroženih zajednica u Srbiji.

Novak Đoković Fondacija veruje u svet gde sva deca imaju podjednaku šansu da odrastu i razviju se u produktivne građane sveta kojima je stalo do napretka. „Verujmo u njihove snove“ je moto Fondacije.

Izvor: novakdjokovicfoundation.org

Foto: novakdjokovicfoundation.org

Zoran Todorović
Zoran Todorović
Osnivač „Pokazivača“. Tvorac novakovanja. Čovek koji od života želi sve ili ništa, a trenutno živi negde između.