fbpx

Atletika: Lavileni u Beogradu

Jedan od najboljih skakača motkom u istoriji Reno Lavileni učestvovaće na Evropskom prvenstvu u dvorani, koje će se od 3. do 5. marta održati u “Kombank Areni”. Agent Lavilenija potvrdio je da će sjajni Francuz učestvovati na Evropskom prvenstvu u Beogradu, što će svakako biti velika prilika za sve ljubitelje atletike da vide legendarnog Francuza. 

Reno Lavileni je rođen u Francuskoj 1986. godine i trenutno je svetski rekorder sa preskočenih 6,16 metara. Sjajni Reno poseduje veliku kolekciju medalja. Na dvoranskim prvenstvima Evrope osvojio je četiri zlatne medalje, a u Beogradu će pokušati da upiše svoje ime u istoriju kao prvi atletičar koji je uspeo da osvoji pet uzastopnih zlatnih medalja na dvoranskim prvenstvima Evrope. I na prvenstvima sveta imao je velikih uspeha, na otvorenim šampionatima osvojio je tri bronze i jedno srebro, dok je dva puta bio dvoranski svetski šampion. Naravno treba napomenuti i tri zlata na Evropskom prvenstvu na otvorenom, kao i zlato i srebro sa Olimpijskih igara.

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...