fbpx
spot_img

Atletika: Zlato za Ivanu Španović

Srbija ima novu kraljicu Evrope, Srbija ima novu šampionku. Sjajna srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je zlatnu medalju, na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu. Jedna od najboljih svetskih atletičarki očekivano je osvojila zlatnu medalju u skoku udalj. Fenomenalnim skokom u drugoj seriji od 6.94 metara, Ivana Španović se potpuno zasluženo okitila šampionskom titulom. Novom medaljom potvrdila je odličnu formu, i možda najavila napad na olimpijsko zlato.

Skokovi Ivane Španović po serijama:

  1. X
  2. 6.94 m
  3. 6.81 m
  4. 6.71 m
  5. 6.72 m
  6. X

Daleko iza nje je ostala Britanka Sojers Jazmin koja je skočila 6.86 metara, dok je treća bila Malaike iz Nemačke sa skoromnih 6.65 metara.

Foto: Selenić Uroš
Foto: Selenić Uroš

 

Uroš Selenić
Uroš Selenić
Rođen 1997. godine u Valjevu. Osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a trenutno je student sportskog novinarstva. Još od osnovne pokazao ljubav prema sportu. Trenirao rukomet i odbojku, a učestvovao je i na raznim takmičenjima iz atletike. Od boljih rezultata u atletici ističu se zlatna medalja u bacanju kugle u četvrtoj godini srednje škole na nivou grada Valjeva, kao i treće mesto u trci na tri kilometra pored reke Gradac. Akreditovani novinar sa Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016. godine, obožava istoriju i arheologiju, živi za sport...