fbpx
spot_img

Bane Vidaković – Očekujem reakciju ministra kulture

Nova emisija “30 MINUTA”

Petak 26. oktobar u 20:30h

Gost – Branko Vidaković

Edu TV – Obrazovna televizija

Gost emisije “30 MINUTA” ovog petka je glumac Branko Vidaković. Srpski glumac je rođen u Beogradu 10. septembra 1959. godine. Glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti , u klasi profesora Predraga Bajčetića . Stalni je član Narodnog pozorišta . Pričao je o predstavi Korespodencija , koja se sa velikim uspehom igra na sceni Zvezdara teatra. Za gledaoce 30 Minuta govori kako je nedavno zadobio prelom leve šake na probi predstave „Ivanov“ koja se igrala na Glumačkim svevanostima „Milivoje Živanović“ u Požarevcu. Uprkos povredi i bolovima koje je osećao, nastupio je u predstavi i nagrađen je titulom glumca večeri.

Otkrio je kada mu je bilo najteze da izadje na scenu i zasto je jednom prilikom morao da otkaze predstavu. Stalno ga na ulici oslovljavaju po ulogama koje je odigrao . Bio je Robija, Stole, Janez… Priznao je da su ga najvise mrzeli kada je igrao nacistu u filmu “Savamala”. Razgovarali smo o situaciji u Narodnom pozoristu i kako kaze svestan je da glumci ne mogu  da se bave kadriranjem, zna se da drzava bira upravnike a oni direktore sektora, ali mozemo da se zabrinemo i apelujemo na ministra kulture da reaguje. Ne moze da zamisli zivot bez slatkisa, gitare i glume.

Autor i voditelj Dejan Jelača

Prethodni tekstFotografija dana: Jesen…
Sledeći tekstKarikatura dana
30 MINUTA sa Dejanom Jelačom
30 MINUTA sa Dejanom Jelačom
Emisija „30 MINUTA", autora i voditelja Dejana Jelače, punih deset godina je domaćin poznatim ličnostima iz sveta filma, umetnosti, politike. U formi razgovara gledaoci iz nedelje u nedelju upoznaju medijske zvezde sa one druge manje poznate strane. Iskrenost i jednostavnost tih razgovora iz godine u godinu dobija sve veći broj gledalaca. Dejan Jelača, glumac, daje poseban i prepoznatljiv pečat emisiji, svojim šarmom, elokventnošću, spontanošću. Mera i dobar ukus je nešto što emisiju „30 MINUTA" razlikuje od sličnih formi u drugim medijima.