fbpx
spot_img

Bata i Veljko trijumfovali na tradicionalnoj Trci za srećnije detinjstvo u Kragujevcu

 

U Kragujevcu su u nedelju, 2. oktobra 2016. godine održane dve trke, kragujevački polumaraton i tradicionalna Trka za srećnije detinjstvo.

Pod pokroviteljstvom grada Kragujevca i Ministarstva omladine i sporta četvrti po redu polumaraton je organizovao Atletski klub “Maraton KG”.  Promoteri trke bili su proslavljeni sportisti iz Kragujevca, učesnici Olimpijskih igara.

Osim trke na 21 km odražana  je i humanitarno-rekreativna manifestacija Trka za srećnije detinjstvo, koju je tradicionalno organizovao Crveni krst pod pokroviteljstvom grada Kragujevca. Cilj akcije Crvenog krsta, koja se u Kragujevcu organizuje 31. put, je da se prodajom učesničkih brojeva po simboličnoj ceni od 50 dinara, ali i uz pomoć donatora, prikupi što više sredstava za pomoć bolesnoj i socijalno ugroženoj deci Kragujevca.

“Iz ovog fonda čitave godine se izdvajaju sredstva za unapređuje zdravstvenog stanja velikog broja bolesne dece, obezbeđuju se sredstva za lečenje, kupovinu pomagala, hrane i garderobe“, objašnjava Marica Patrnogić, stručni saradnik u Crvenom krstu Kragujevac.

Trka srećnije detinjstvo okupitila je veliki broj dece od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta.

Podršku u realizaciji ove dve akcije tradicionalno pružila je lokalna samouprava. Kako je istakao Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta, ovakve manifestacije na najbolji način predstavljaju grad i promovišu zdrav način života.

Trka za srećnije detinjstvo održana je u nedelju, 2. oktobra sa početkom u 10 časova, ispred zgrade Gradske uprave, dok je sat vrema kasnije startovao četvrti kragujevački polumaraton.

Foto: Zoran Todorović
Bata Jovović i Veljko Momčilović                                                                    Foto: Zoran Todorović

Prvo i drugo mesto na Trci za srećnije detinjstvo u kategoriji I – IV razreda osvojili su učenici naše škole,  Bata Jovović i Veljko Momčilović. Oni su učenici odeljenja IV/1 koje vodi učitelj Zoran Todorović. Prenosimo delić utisaka nakon čestitanja i prijema diploma i medalja, kao i izjave pobednika.

Foto: Zoran Todorović
Bata Jovović i Veljko Momčilović                                      Foto: Zoran Todorović

„Vera u uspeh je uspeha pola!“, rekli su nam uz širok osmeh Bata i Veljko.

Foto: Zoran Todorović
Bata Jovović i Veljko Momčilović                                    Foto: Zoran Todorović

Čestitamo Bati i Veljku, naravno i svim učesnicima jer je prvenstvno bilo važno učestvovati i ostvariti humani cilj – pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. A to smo upravo svi i postigli ove godine. Nastavljamo i u budućnosti, kao i do sada da pratimo, pomažemo i učestvujemo u svim sličnim akcijama Crvenog krsta.

 

Bata Jovović i Veljko Momčilović u društvu svojih drugarica Foto: Zoran Todorović
Bata Jovović i Veljko Momčilović u društvu svojih drugarica          Foto: Zoran Todorović

„Ono što drugima činimo i dajemo ne osiromašuje nas već nas čini bogatijim“

                                                                                                               Duško Radović

Foto: Zoran Todorović
Bata Jovović i Veljko Momčilović u društvu svojih drugara                 Foto: Zoran Todorović
OŠ "Radoje Domanović" Kragujevac
OŠ "Radoje Domanović" Kragujevachttp://www.radojedomanovickg.edu.rs/
Jedna od škola sa najdužom tradicijom u Srbiji, osnovana 1805. godine. Oaza kulture, kvalitetnog i trajnog znanja i zdravih stilova života. Inspirativna za đake i nastavnike, privlačna i zanimljiva za roditelje i prijatelje škole. Škola u kojoj se svako oseća dobro.