fbpx
spot_img

Battlefield V će krenuti sa dve igrive frakcije

Electronic Arts je otkrio svoje dugoročne planove za Battlefield V, u novoj objavi na blogu za Tides of War, što je ime koje koriste da opišu „razvojno putovanje“ koje igrači poduzimaju kroz tok Drugog Svetskog rata. Igrači će stvarati Companies sastavljene od vojnika, oružja i vozila, od kojih će sve biti podesivo i dostupno u multiplayer modu i Combined Arms. Igrači mogu da imaju jedan Company po frakciji, počevši od Britanaca i Nemaca, dve multiplayer frakcije dostupne na početku.

Vojnici će biti podeljeni u četiri osnovne klase- Medic, Scout, Support, and Assault- koje mogu biti dodatno podešavane kozmetikom i specijalnom opremom. Iskustvom kroz igranje se otključavaju Archetypes, koji su specijalizovane klase. Support vojnik može da bude Engineer ili Machine Gunner, recimo. Novi Archetypes će biti dodati kada krene Tides of War, a egzotični Archetypes, poput Paratrooper Recon će omogućiti još fokusiraniju specijalizaciju.

Jako bitni će biti i vremenski ograničeni eventi, uključujući i višenedeljne Grand Operations, Special Assignments i nove misije koje će nas „gurnuti još dalje u neočekivane i uticajne bitke u WWII tokom trajanja Battlefield V.“

EA je naglasio da će Tides of War biti besplatan. „Neće biti Premium Passa. Vaš Company će se razvijati u korak sa Battlefield V. Želimo da ujedinimo celoukupnu zajednicu na ovom putovanju.“

Samo dve frakcije na početku možda deluju ograničavajuće, ali to oslikava masivni pad Evrope, što je prvo tematsko ratno iskustvo Battlefielda V. Više informacija o tome šta i kako će ova igra da reši progresiju Tides of War moda videćemo na E3, ali mogućnost linearnog prolaska kroz ratnu priču zvuči više nego interesantno.

Battlefield V će krenuti sa prodajom 19. oktobra ove godine.

Izvor: adria.ign.com

Mihailo Todorović
Mihailo Todorović
Učenik Prve kragujevačke gimnazije specijalno informatičkog odeljenja. Voli video igre, filmove i druženje. Hobi su mu sviranje gitare, plivanje i usavrsavanje engleskog jezika.